Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Odstawianie leków

Gość Paulinaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Paulinaaaaa

Witam, mam 19 lat i od stycznia tego roku wykryto u mnie nerwice lękową. Z początku mój lekarz przepisał mi Doxepin ( 2x dziennie) i Sulpiryd ( 2x dziennie) biore je od 8 miesiecy, leki automatycznie podzialaly i biore je do dnia dzisiejszego, ale problem tkwi w tym, ze moj lekarz powiedzial ze musze zaczac je odstawiac bo jestem za mloda zeby tak dlugo brac leki psychotropowe. Chodzi o to, ze aktualnie mieszkam w Anglii chcialam wyjechac i uporac sie z ta choroba chociaz ataki nasilaly sie dosyc czesto rzecz w tym ze musze je odstawic, dazac do celu zaczynalam zmniejszac dawkę z 4 zeszlam na 3, 2, nastepnie na 1 i aktualne nie biore ich juz wcale od jakiegos ponad tygodnia sęk w tym, ze przez te leki przytylam w ciagu tych miesiecy ponad 10kg, przy trybie aktywnym i jedzeniu *w miarę zdrowym*. Czy ktos z was mial ten sam problem z przytyciem? Łatwo zrzuciliscie z wagi? Czy przy odstawianiu tych leków powinnam sie czuc dobrze czy jednak moze miec miejsce chwilowy nawrot choroby? Z gory dziekuje za uzyskane odpowiedzi i pomoc