Gość Jakub23 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Witam. Jestem Jakub mam 23 lata i bardzo nie pokoi mnie moj stan serca , poniewaz moje serce bije za szybko raz jak mam 60-75 jest super wysmienicie , ale tez jak sie czesto poruszam ewentualnie leze spokojnie odpoczywam mam 110 do 125 uderzen serca na minute. i nie weim co to moze oznaczac prosilbym o jakies porady bo nie wiem co mam robic a martwie sie i to bardzo teraz zmiezylem cisnienie godzina 22:27 i mam takie 142/87/110 i nie wiem co robic :( Cytuj Odnośnik do komentarza
elzbieta552 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Z Twojego opisu wynika źe źle mierzysz ciśnienie , ciśnienie mierzy się zawsze w spoczynku , najlepiej zaraz po przebudzeniu , oraz w południe po drzemce lub po 20 minutowym odpoczynku , nigdy po wysiłku i jakim kolwiek ruchu . Najlepsze jest mierzenie minutowe tętna , własnymi palcami na przegubie dłoni . Tego nauczyłam się w szpitalu . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość jakub23 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Dobrze ale jak wyczuc tak idealnie puls u czlowieka poprze wlasnymi palcami. jedynie jak sprawdzam sobie puls to 2 palce prawej u prawej dloni i tetnica glowna czyli szyjna i tam czuje jak mi szybko serducho bije albo spokojniej bije. i ja zazwyczaj mierze jak jestem po 20 minutowym odpoczynku. Cytuj Odnośnik do komentarza
elzbieta552 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Wszystko zależy jaki prowadzisz tryb źycia , jak się odźywiasz , co pijesz , Jeźeli jesteś zaniepokojony to idź do lekarza i niech zrobią Ci profesjonalne badania . Cytuj Odnośnik do komentarza
Joanna25 Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Jakubie zalecam wykonanie Holtera EKG, który przez całą dobę będzie nagrywał pracę serca oraz konsultacje z kardiologiem. Dla serca ważne jest regularne przyjmowanie magnezu, potasu oraz jak najbardziej zdrowy styl życia. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży i wróci do normy, bo ciśnienie jest jak na Twój wiek *trochę* za wysokie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
WiolkaKlaman Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Dokładnie - jeżeli niepokoją Cię Twoje wyniki- to zapisz się do [url=http://znajdzlekarza.pl/hanna-jankowska/kardiolog/kowale]dobrego kardiologa[/url] i skonsultuj się, być może zalecą Ci bardziej szczegółowe badania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi