Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Lek rozkurczowy oraz witaminy

Gość krzysiu1995

Rekomendowane odpowiedzi

Gość krzysiu1995

Witam :) Borykam sie od ponad roku z zespołem jeslita drażliwego i nerwica.Ogolnie pogodzilem sie z tym ze to mam jakos mi za bardzo nie przeszkadza lecz brzuch nie daje spokoju.Od parnastu dni czuje mrowki w palcach u stop badz rak lecz wiem ze niedobor witamin robi swoje.I tu dwa pytania: Jaki lek polecicie rozkurczowy(NO-SPA oraz Buscopan forte jakos na mnie nie działają a lekami od dziwnego psychiatry nie będe sie szprycowal bo nawet nie pomagaja a ogolnie oprocz brzucha czuje sie dobrze)? Jakie polecilibyscie witaminy?Bralem rozne z odstepami czasowymi jakies najtansze lecz wiem ze za cena kryje sie tez skutecznosc wiec cena nie gra roli Pozdrawiam :)

Bardzo polecam ci spsób ,który wypróbowałam na sobie z dobrym skutkiem.Spróbuj to i koniecznie potem napisz czy ci pomogło.MNie pomogło na jelita po 2 tygodniach.Otóż należy się odżywiać wg. diety lekkostrawnej, jeść 5 razy dziennie małe porcje.Cztery razy dziennie używac po pół łyżeczki zmielonego kminku i majeranku rozmieszane w letniej przegotowanej wodzie.Kminek i majeranek należy kupić w spożywczym w jednakowych ilościach wagowych czyli 1:1.Zmielić w młynku ręcznym na proszek wymieszać, wspyać do szklanego słoiczka zakręcanego.Używać 4 razy dziennie przed jedzeniem.Pić też kłącze tataraku [sklep zielarski].PŁaska łyżeczke kłacza tataraku zalaćszklanką wrzątku, przykryć na 30 minut. .pić3razy dziennie po jednej trzeciej szklanki . Tym można wyleczyć zaburzenia jelitowe. Sprawdziłam to.Już po tygodniu poczułam lepszy komfort w brzuchu,a po dwóch tyg. już było całkiem dobrze.Spróbuj.Pozdr.

Jeśli możesz ,to jedź codziennie na rowerze, co w pewnym sensie jest ,,masażem ** dla brzucha.I po jedzeniu z pół godziny nie wolno leżeć ani siedzieć, tylko stać lub chodzić.W pozycji leżącej masować sobie brzuch dużymi kolistymi ruchami ,poczynając od wątroby w lewo,potem w dół robiąc duże koło.A wi.ęc kierunek zgodny z ruchem wskazówek zegara.