Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Problemy z sercem w wieku 18 lat

Gość TomaszKato34

Rekomendowane odpowiedzi

Gość TomaszKato34

Witam, dokładnie dnia 30 lipca trafiłem do szpitala z powodu szybkiego bicia serca i złego ciśnienia. Mam 18 lat i popadłem w złe towarzystwo z którego już odbiłem i dałem sobie spokój. Bardzo rzadko stosowałem używki twardsze amfet itp jednak dnia 29 lipca spróbowałem tego może 5 raz w życiu i ostatni, na drugi dzień paliliśmy z chłopakami mj po czym strasznie dziwnie biło mi serce aż słyszałem jak ono bije miałem puls 150/min w szpitalu podano mi leki w postaci syropu i wróciłem do domu teraz ciśnienie mam zazwyczaj dobre 120/75, czasami 133/73 ale są też dni gdy mam 113/68 np dziś, do tej pory czuje czasami jak zacznę o tym myśleć tzn mam uczucie jakbym miał zdrętwiałą klatkę piersiową od strony serca, czasami przechodzą mi takie dziwne impulse i wczoraj zapiekła mnie klatka od strony serca i lekko zakuła (1 raz tak miałem) na cisnieniomierzu z opcją wykrwyania arytmii czasami wykazuje mi symbol arytmii a czasami nie, np dziś mierzyłem dwa razy z rzędu i miałem pokazany symbol, a teraz jak mierzyłem to nie miałem. Jutro jadę do lekarza bo naprawdę już mam powoli tego dość, papierosy rzuciłem, alkoholu nie pije w ogóle, a używki odstawiłem również już na całe życie nie chcę marnować sobie życia ciesząc się najgorszym dziadostwem. Co to może być?