asss321 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Witam, moje pytanie brzmi tak jak w temacie, a mianowicie jak wygląda wasze życie z nerwicą oraz jak dajecie sobie z tym radę? :) ja na to choruje już od 31-ego maja 2015 r. i początki były bardzo ciężkie, nie funkcjonowałam, nie brałam leków tylko lądowałam na sor-ze i u swojej pani doktor. Dziś leczę się psychiatrycznie i farmakologicznie, jest już lepiej, nie poddaje się, jeśli do następnej wizyty nic mi nie będzie to będę zmniejszała dawkę leku. Boję się tego oraz boję się że za niedługo znów będę miała jakiś straszny objaw ale wiem że już nie mogę się poddać, jak jestem na prostej i mam otwarte drzwi do tego żeby z tego wyjść to muszę zrobić coś od siebie i tylko przez nie przejść, bo jak się zamkną to już może być tylko gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza
elzbieta552 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 To za wcześnie na odstawienie leków , wszystko wrócido poprzedniego ststanu , ja brałam leki przez trzy lata , byłam pewna źe już wszystko za mną , niestety , po kilku miesiącach wszystko wróciło , Wróciłam do leków , ale zaczęłam zmieniać swój styl źycia , teraz już funkcjonuję bez leków . Cytuj Odnośnik do komentarza
TomaszKa Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Czemu chcesz odstawić już leki, skoro boisz się, że wróci któryś z objawów? To nie jest zbyt mądre posunięcie, bo to one właśnie sprawiają jeszcze, że nie masz częstych ataków nerwicy. O każde odstawienie leków powinnaś pytać swojego lekarza, bo taka samowolka może być dla Ciebie niebezpieczna Cytuj Odnośnik do komentarza
jacop1984 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Ja cierpię na tą przypadłość już 2 lata ,dwa lata bez żadnych leków.Jest coraz lepiej pozbyłem się lęku przed miejscami publicznymi,ataki paniki mam bardzo żadko i takie małe że opanowuję je dość szybko. Niestety życie obrzydzają mi skurcze dodatkowe serca do których już przywykłem które jednoczesnie mnie wkurzają.No i jeszcze PIECZENIE PLECÓW. Staram się normalnie pracować i się nie przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza
asss321 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Właśnie psychiatra wspomniał o stopniowym odstawieniu, sama tego nie zrobię, zbyt ryzykowne, zdarzyło mi się dwa dni nie wziąć leku i już straszne zawroty głowy miałam i mdłości :( Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi