Gość 1324 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Witam pół roku temu, gdy robiłem badania krwi były bardzo dobre. Moje OB wynosiło 2, a CRP: 0,02. Dzisiaj po odebraniu wyników OB wynosi 6, a CRP: 2,22. Wiem, że są to dobre wyniki krwi, nie odstępują od normy, ale jednak niepokjący jest wzrost tychże dwóch czynników. Jakie mogą być ku temu przyczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza
magdaG Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Po co się martwisz na zapas , to nie jest tak że wynik jest stały na jednym poziomie , ważne że jest w normie , jakie czynniki mają na to wpływ , - jedzenie - wysiłek fizyczny - stres Nic z Tobą się nie dzieje taka uroda ludzka i tyla , nie szukaj dziury w całym . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 1324 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 W ogóle się z Tobą nie zgadzam. *Istnieje zależność między poziomem CRP we krwi a ryzykiem chorób wieńcowych: Grupy ryzyka: niskie ryzyko: hs-CRP 3,0 mg/l.* Tak więc z nisikiego ryzyka, wchodzę na etap przęcietnego ryzyka. Jest się czym martwić i nad czym zasanawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 1324 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Mała poprawka: niskie ryzyko: hs-CRP 3,0 mg/l. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 1324 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Niskie ryzyko: hs-CRP 3,0 mg/l. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 1324 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Przeciętne ryzyko: hs-CRP w zakresie 1,0 - 3,0 mg/l, Cytuj Odnośnik do komentarza
elzbieta552 Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Po prostu się nakręcasz , żadne ryzyko z , takim myśleniem wpędzasz się tylko w paranoję , poczytaj o stresie oksydacyjnym , bo to Ciebie czeka od takiego myślenia , pozdrawiam i daj sobie luz , jeżeli będziesz dbał ( dbała ) o siebie , tj: zróżnicowana dieta , ruch , i odpoczynek będzie wszystko dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość zzzzzzzzzz Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Wieńcówka to jedyna choroba, na którą można zachorować? A rak , chore nerki , wątroba, trzustka, żołądek i co na każdą z nich robisz badania? A są tak samo grożne jak wieńcówka a może i bardziej . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 1324 Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Peoblem w tym, że prowadzę bardzo zdrowy tryb życia. Jem zdrowo. Ruszam sie sporo nie wiem skąd te pogorszone wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza
sercowa Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Witaj Masz wszystko w normie,nie masz pogorszonych wyników.Nikt tu na tym forum nie wymyśli dla Ciebie diagnozy.Jeśli mimo dobrych wyników źle się czujesz to koniecznie trzeba iść do lekarza ,który może zleci dokładniejsze badania.Mam chorobę wieńcową i wiem jak wyglądają złe wyniki.Dużo zdrowia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość zzzzzzz Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Masz NERWICE LĘKOWĄ i to zaawansowane stadium !!!! Lecz ją bo ta Cię prędzej wpędzi w wieńcówkę niż Twoje * złe wyniki*. Nie odpowiedziałeś na pytanie czy się badasz pod kątem innych chorób i dlaczego akurat boisz się tej choroby ( wieńcowej). Cytuj Odnośnik do komentarza
elzbieta552 Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Krótko i na temat , abyś od takiego myślenia nie wpadł w paranoję i rozwinie Ci się hipochondria , ,, człowiek zdrowy będzie czuł się jak chory i wyszukuje choroby ,, już masz takie objawy . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 1324 Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Wiadomo boje sie każdej choroby ale wieńcowej z tego powodu, że mam nerwice sercową i boję się, że mogłoby się to przeistoczyć z czasem w coś poważnego. Cytuj Odnośnik do komentarza
elzbieta552 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Od nerwicy sercowej to prędzej dostaniesz zawału lub wylewu , leczyć nerwicę , prowadzić spokojny tryb źycia , odpowiednia zróżnicowana dieta , relaks , wypoczynek , to podstawa naszego samopoczucia . Skoncentruj się na wyeliminowaniu nerwicy a nie na szukaniu i myśleniu o wieńcówce .. Cytuj Odnośnik do komentarza
elzbieta552 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Piszesz źe prowadzisz zfrowy tryb źycia , ja uważam źe nie , coś przeoczyłeś , na pewno brakuje Ci spokoju , bo skąd nerwica serca , ona nie bierze się z niczego . To przeżycia , nerwowy tryb źycia jest tego przyczyną . Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi