Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk pod zebrami i odstajace zebra z lewej storny

Gość Matii

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Mam 18 Lat i od jakiegos czasu czuje ucisk i dyskomfort z lewej strony klatki ,lekko odstaja mi zebra z tej strony. Dyskomfort odczuwam w sumie caly czas zwieksza sie gdy biore wiekszy oddech czuje jakby bylo cos pomiedzy zebrami a plucem ? czuje ucisk leze na tym boku albo na plecach ale rozluzniam lub stoje ale napinam brzuch i wtedy czuje jakby gniecenie albo cos opiera o to miejsce. Odczuwam tez inne bole ale nie sa one stale, moze to byc cos w stylu , boli mnie pod piersia jak bym sie gdzies uderzyl w zebro i jest to tylko w malym poszarze lub jakby cos pod mostkiem/kolo serca gdy biore wiekszy oddech. gdy biore duzy oddech czuje rowniez jak charczy mi w plucach i z jakby lewe pluco jakos dziwnie sie ukladalo, ale nie zawsze , mam kaszel ale to raczej od palenia choc w moim wieku nie powinno byc mowy o takim kaszlu nawet przy paleniu. nie wiem co sie dzieje mam rozne obawy , ze to serce , pluca ,moze jakis niedajboze rak. pomozcie mi ludzi bo ja sie boje isc do lekarza eh czesto rano boli mnie zoladek , czy to moga byc jakies wzody ? nie wiem juz sam prosze dajcie jakies opinie ktore mniejwiecej chociaz pozwola mi wiedziec coto jest lub moze byc aa i jeszcze no dosc latwo sie poce i gdy stane i popatrze na brzuch to widac jakby serce bylo stranie nisko jakby na wlasnie na miejscu zoladka i wgl czasem czuje jakby lekkie skurcze ktore zaraz przechodza

Nie wiem co to jest,ale jedną z przyczyn może być to ,że żebra odstają ci z powodu krzywicy.Uległy deformacji w okresie niemowlęcym.Może urodziłeś sie jako wcześniak i to zimą albo jesienią,a wtedy trxzeba dziecku dawać witaminę D3.Spytaj mame czy dawała ci. Deformacja żeber siłą rzeczy powoduje asymetrię sylwetki,czyli możesz mieć wadę postawy.Może ostatnio np. ćwiczyłeś na siłowni i dlatego te objawy, które zaostrzyły si.e po wysiłku.A może przyczyna jest inna.To musi obadać lekarz,obejrzeć kręgosłup itd.

Nikt Ci tu na portalu nie pomoże , koniecznie udaj się do lekarza rodzinnego , moźesz mieć przechodzone zapalenie płuc , od tego bardzo łatwo o ropnia w płucu , kaszlesz , nie chcę Ciebie straszyć , natychmiast do lekarza , on zleci Ci zdjęcie płuc , na zdjęciu wyjdą zmiany . Nie lekceważ tego , natychmiast do lekarza , on Ci nic nie zrobi , to normalny człowiek , pomożeCi . Im szybciej to zrobisz tym lepiej dla Ciebie .

Może to być rosnąca śledziona, jeżeli czujesz uścisk pod żebrami, odstają ci z lewej strony, w ogóle odczuwasz dyskomfort powinieneś się skonsultować jak najprędzej z lekarzem. Rosnąca śledziona może być zapowiedzią poważniejszych chorób a pęknięta może zagrażać nawet życiu.