Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie czegoś w przełyku * gardle

Gość Marek2323

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marek2323

Witam, od kilku dni około 4-5 mam uczucie że coś zatrzymało mi się w gardle. Na samym początku czułem to pomiędzy końcem języka a początkiem gardła z prawej strony, było to bardzo drobne, jakby okruch. Po 2 dniach czuję to w dolnej części gardła i jakby więcej tego jest. 1. Nie bolała mnie głowa przed tym i w czasie powstawania tego. 2. Nie krawię z nosa, ust, umiem bez problemu oddychać zarówno przez nos jak i usta. 3. Jedzenie oraz picie nie sprawia mi żadnych problemów, jedynie jest denerwujące uczucie czegoś w gardle. 4. Nie palę i nigdy nie paliłem, nie nadużywam alkoholu, piję od 1 do 3 razy w miesiącu góra po 2 piwa (max 6 piw miesięcznie). 5. Nie mam chrypki, kaszlu, gorączki ani innych podobnych objawów. 6. Mam nadciśnienie (jem codziennie po pół tabletki ENARENAL 5MG czyli około 2,5 MG dziennie od około 6 lat), dodatkowo jem magnez (ASMAG FORTE). 7. W wieku 1 i 2 lat miałem operację serca, musiał bym dokładnie sprawdzić czego, wiem że coś z zastawką, na badaniach kontrolnych co pół roku nie było żadnych problemów, w wieku 15 lat byłem w szpitalu na pełnych badaniach łącznie z testem wysiłkowym i wszystko było w porządku holter również w porządku. 8. Czasami po zjedzeniu batona lub czegoś słodkiego i położeniu się później do łóżka czułem uczucie jakby palenia w gardle i raz kwaśny posmak. Dodam, że około 2-3 dni przed pojawieniem się tego uczucia piłem bardzo zimną wodę prosto z lodówki, jadłem lody. Do tego też około 1-2 dni przed tym uczuciem bardzo się zestresowałem i zdenerwowałem. Po obudzeniu się rano uczucie jest minimalne, jednak jak wstanę, wybudzę się na maxa to zaczyna się nasilać, boje się, że mam raka gardła, często o tym czytam od kiedy zobaczyłem jego objawy w internecie i się zamartwiam. Mam 20 lat, nie mam nadwagi ani niedowagi. Nie zauważyłem żadnych spadków wagi od początku zaobserwowania tego. Proszę o pomoc, z góry dziękuję.