Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czy mam jechać do spzitala? Ostry bol

Gość Xxxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Dla kogo jest przeznaczona Xenna zioła na zaparcia? Xenna zioła na zaparcia to lek przeznaczony dla osób dorosłych i młodzieży powyżej 12. roku życia. Produkt dedykowany jest osobom ceniącym naturalne metody terapii. Tradycyjna forma gorącego naparu oraz sposób działania leku sprawiają, iż Xenna zioła na zaparcia to jedna z najchętniej wybieranych aptecznych herbat funkcjonalnych na polskim rynku. Produkt stanowi doskonały przykład nowoczesnego ziołolecznictwa, łączącego tradycyjną formę ze standaryzowaną zawartością substancji czynnej, gwarantującej powtarzalność dawki.

Na wszelkie dolegliwości jelitowe, nawet te zadawnione najlepszy jest kminek z majerankiem i picie kłącza tataraku.Polecam, bo na sobie wypróbowałam z dobrym i trwałym skutkiem.Należy wziąć kminek i majeranek w proporcji wagowej 1:1 i zmielić w ręcznym młynku lub na małych obrotach w elektrycznym.Potem zmieszać oba ze soba dokładnie i trzymać w zakręcanym słoiczku. Używać do 2 łyżeczek dziennie,po pół łyżeczki rozmieszać w kieliszku letniej przegotowanej wody.Można też nasypać np. do talerza zupy jarzynowej,bo gotowane warzywa są wskazane.Raczej stosować dietę lekkostrawną, nic smażonego i tłustego ,jeść często,a mało.Po jedzenie z pół godziny nie leżeć ani nie siedzieć, tylko stać ludb chodzić.Probiotyk jogurt naturalny lub zsiadłe mleko,płatki owsiane, gotowane na wodzie ....Przed snem lnu sie napić szklankę.Żadnych napojów gazowanych i kupnych,jeść jabłka pieczone w piekarniku,jabłka z kompotu,pić kompot z jabłek, a rano szklanke wody letniej przegotowanej z odrobiną miodu i z sokiem z pół cytryny.Kminek i majeranek działaja na jelita rozkurczowo i przeciwzapalnie na ścianki jelit.Na wszelki wypadek nie jedz surowych owoców i warzyw, z wyjątkiem jagód czarnych.Te możesz jeść codziennie.Mają dobry wpływ na błony śluzowe.Jeśli chodzi o kłącze tataraku ,to należy zalać zimną wodą pół łyżeczki kłącza,doprowadzic powoli do wrzenia i jak zawrze od razu wyłaczyć,przykryć na 15 minut.Potem przecedzić jedną trzecią szklanki i wypić letnie.Trzy razy dziennie pić letnie po jednej trzeciej szklanki.Mnie już po tygodniu bardzo pomogło i od tejj pory mnie nic nie boli.Jednak radzę iść na SOR, bo może zrobią USG jamy brzusznej i sprawdzą czy to jelito grube czy trzustka,, bo nie wiadomo.Życzę zdrowia.