Skocz do zawartości
kardiolo.pl

U kogo ablacja w Aninie ?

Gość Marcela

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od 15 lat meczą ,mnie zaburzenia rytmu. Mieszkam w małym mieście . U mnie kardiolodzy mówią, żebym nauczyła się z tym żyć, ale ja wpadam w straszna panikę jak mnie to napada. Czytam często o ablacji i myślę , ze może i mi by ten zabieg pomógł. Mam pytanie ; Jak się dostać do Anina i którego lekarza polecacie , żeby zrobił ablacje ?

MARCELA Dostać się nie jest łatwo trzeba odczekać swoje w kolejce oczywiście zależy to jaka to arytmia i jakie zagrożenie dla życia. Spróbuj jeżeli oczywiście możesz zapisać się prywatnie do kliniki KARDIOSYSTEM tam przyjmują wszyscy elektrofizjolodzy którzy ablują w szpitalu łącznie z prof. Szumowskim ale na takiego specjalistę tez trzeba poczekać nawet pół roku. Pozdr.

Dzięki za odpowiedz. Kiedyś tu na forum ktoś pisał, ze można wysłać swoje wyniki do Anina i oni wtedy stwierdza co jest i dadzą termin, Nie wiem czy to prawda. Postaram się zapisać prywatnie, myślisz ze najlepiej do dr Szumowskiego ? Bo chciałabym , żeby na temat moich zaburzen rytmu wypowiedział się ktoś kto się naprawdę na tym zna i stwierdzi czy jest dla mnie jakas szansa na zycie bez arytmii.

MARCELA Prof. Szumowski to w tej chwili guru światowej klasy taki mi mówili jak leżałem w Klinice Zaburzeń Rytmu Serca i raczej szybko na wizytę się nie umówisz chyba ze ktoś zrezygnuje :-) ale są inni naprawdę fajni lekarze i nie wiem czy lepiej się z nimi nie gada przynajmniej ja mam takie odczucie ( dr Derejko, Urbanek,Hasiec - super gościu ale nie wiem czy przyjmuje, prof.Bilińska ) Wszyscy dobrzy w temacie.Czy się pozbędziesz arytmii ? z całego serca życzę -:)Ja mam skurcze komorowe od 20 lat i nie liczę ze kiedyś się tego pozbędę już nie analizuje dla czego co można zrobić po prostu takie mam serce i tyle. Trzeba żyć brać prochy i tyle. Pozdr.

Witam, jestem świeżo po zabiegu ablacji, skierowanie do szpitala otrzymałam od lekarza kardiologa w październiku,a pierwszy telefon ze szpitala był w kwietniu. Uważam, że długo nie czekałam. Opieka jest wspaniała nie ma sensu skupiać się na konkretnym lekarzu,  ponieważ wszyscy pracujacy w tym szpitalu lekarze to profesjonaliści.Dodam,  że przy zabiegu nie jest tylko jeden lekarz😊