Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drgania w brzuchu

Gość Marllllennn6

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marllllennn6

Witam. Moje wyniki zawsze byly idealne. Np 3miesiace temu myslalam ze jestem chora na wszystko. Wszystko mnie bolalo odwiedzilam z 20lekarzy rodzinnych oraz mialam 4razy ekg.echo serca. Usg jamy brzusznej. Gastroskopie. Badania krwi w ciagu pol roku (5razy). Tarczyca tez. Kazde wyniki ok. Wszystko w jak najlepszym porzadku . To lekarze stwierdzili ze to pewnie nerwica. Wszystkie objawy mialam jak wy nerwusy. Od glowy po stopy . Bule. Kolatania serca. Szybko puls. Od miesiaca objawy mi sie uspokoily. Ale oczywiscie nie jestem pewba czy to nerwica na pewno.... teraz mam strach bo odczuwam w brzuchu takie jakvy drgania . Noe widac tego ale jakby delikatnie czuje. Boje sie ze to moze byc np aorta albo cos innego.... Bylam znow na badaniach i okazalo sie ze w ciagu miesiaca obnizyla mi sie hrmoglobina i zelazo. Mam anrmie. Dlaczego w ciagu miesiaca taka zmiana nagle ?? I co z tym uczuciem drgania.. isc na usg znowu ??

Jak robią USG jamy brzusznej, to oceniają szerokość aorty brzusznej,chyba ,że jest zasłonieta przez gazy w jelitach.przed adaniem parę dni pobrać espumisan, by gazy znikły i nie zasłaniały obrazu.jedz czarne jagody oraz kminek z majerankiem.Należy kminek i majeranek zmielić w proporcji wagowej 1:1. Wymieszać, dac do słoiczka zaręcanego i uzywać 4x dziennie po pół łyżeczki rozmieszane w letniej wodzie.To działa na jelita rozkurczowo i przeciwzapalnie.A może zajęłabyś się rozruszaniem swego ciała i chodziła na basen,albo na rower? Pływanie rozluźnia wszystkie mięśnie i relaksuje oraz oddala mysli o chorobach.

Gość Marllllennn6

No ja juz sama nie wiem . Bo miala. Usg 3miesiace temu. Wynik idealny. A od tygodniaodczywam drgania w srodku. Juz nawet patrzylam na brzuch i nic nie drga nie widac ale w srodku czuc . Caly brzuch po bokach. Po srodku. Chyba ze juz tak mi sie to wmotalo w glowe. Hmmm. Nie wiem ale ja to czuje. A usg nic nie wykazalo 3miesiace temu. Chyba ze cos sie narobilo od tamtej pory. A moze to byc objaw anemi??. Bo tak samo. Wyniki miesiac temu krwi idealne a teraz ztobilam badania i za niska hemoglobina i zelazo. (Anemia) tez tak nagle. Moze te drgania przez to