Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Sledztwo w sprawie arytmii. Moze ktos ma jakis trop?

Gość AFI

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Od lat , chyba już około 10- ciu mecze się z arytmia. Mam nieregularne bicie, bez wyraźnej przyczyny, w holterach wychodzą skurcze dodatkowe, salwy nadkomorowe. Mecze się z tym coraz bardziej, ostatnio już jestem tym sercem tak zdołowana, ze biorę antydepresanty. Lekarze tylko potrafią powiedzieć, ze niektórzy ludzie tak maja i trzeba się z tym nauczyć zyc. Dobrze się mówi tym, którzy nie maja tego. Ja wpadam wtedy w panike, i bezsens zycia, nic mi się nie chce, mysle tylko o sercu i czekam , kiedy znowu... Tak sobie myślę, ze przecież taka arytmia znikąd się nie bierze, ona musi mieć swoja przyczynę jest przecież tylko objawem choroby, trzeba by znaleźć przyczynę , wyleczyć ja i może mieć święty spokoj. Może pisalibyśmy tutaj o roznych sposobach na aytmie, może ktoś ma jakiś wypróbowany pomysl? Ja z mojej strony mogę napisać, ze mi najbardziej pomaga branie dużych dawek magnezu i poicie soku pomidorowego. Ale wtedy z kolei boli mnie wątroba jak za długo biore. Obecnie sprawdzam jak wpływa na arytmie stres, biorę antydepresanty już 2 miesiące i nic, arytmia cięgle jest i mnie załamuje. Wczoraj psychiatra zmieniła mi lek... Ma ktoś jakieś pomysły?

Nic innego nie robię jak od lat chodzę po kardiologach i zawsze słyszę to samo, niech się pani nie przejmuje z tym da się zyc, trzeba się z tym pogodzić. Tylko, ze to nie tal łatwo się pogodzić, jak się dostaje napadu arytmii i wtedy te słowa , ze trzeba się z tym pogodzić nie pomagają, i tak zyc caly czas ? Ja już się z tym mecze tyle lat... Myślałam, ze może wymiana poglądów, co komu pomogło ...