Gość AFI Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Witam Od lat , chyba już około 10- ciu mecze się z arytmia. Mam nieregularne bicie, bez wyraźnej przyczyny, w holterach wychodzą skurcze dodatkowe, salwy nadkomorowe. Mecze się z tym coraz bardziej, ostatnio już jestem tym sercem tak zdołowana, ze biorę antydepresanty. Lekarze tylko potrafią powiedzieć, ze niektórzy ludzie tak maja i trzeba się z tym nauczyć zyc. Dobrze się mówi tym, którzy nie maja tego. Ja wpadam wtedy w panike, i bezsens zycia, nic mi się nie chce, mysle tylko o sercu i czekam , kiedy znowu... Tak sobie myślę, ze przecież taka arytmia znikąd się nie bierze, ona musi mieć swoja przyczynę jest przecież tylko objawem choroby, trzeba by znaleźć przyczynę , wyleczyć ja i może mieć święty spokoj. Może pisalibyśmy tutaj o roznych sposobach na aytmie, może ktoś ma jakiś wypróbowany pomysl? Ja z mojej strony mogę napisać, ze mi najbardziej pomaga branie dużych dawek magnezu i poicie soku pomidorowego. Ale wtedy z kolei boli mnie wątroba jak za długo biore. Obecnie sprawdzam jak wpływa na arytmie stres, biorę antydepresanty już 2 miesiące i nic, arytmia cięgle jest i mnie załamuje. Wczoraj psychiatra zmieniła mi lek... Ma ktoś jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza
wstanislaw Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Proponuje udać się do kardiologa. Uważam, że zastosuje skuteczne leczenie. Ja przy arytmi dostałem odpowiednią dawkę potasu, magnezu oraz biosotal 80. Pomogło. Życzę zdrowia- Stanisław Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość AFI Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Nic innego nie robię jak od lat chodzę po kardiologach i zawsze słyszę to samo, niech się pani nie przejmuje z tym da się zyc, trzeba się z tym pogodzić. Tylko, ze to nie tal łatwo się pogodzić, jak się dostaje napadu arytmii i wtedy te słowa , ze trzeba się z tym pogodzić nie pomagają, i tak zyc caly czas ? Ja już się z tym mecze tyle lat... Myślałam, ze może wymiana poglądów, co komu pomogło ... Cytuj Odnośnik do komentarza
Znawcatematu Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Do AFI Witam jak chcesz to możesz napisać mi na maila taki skrócony życiorys tzn. wiek,waga,przebyte choroby,na co się leczysz/leczyłas,czy byłaś w jakiś egzotycznych krajach,nałogi itp.Sam mam arytmie i jestem po jednej nieskutecznej ablacji. (Gareared@poczta.fm) Cytuj Odnośnik do komentarza
Znawcatematu Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Chodzi o to że mam pewne przypuszczenia ale żeby to zweryfikować to bym potrzebował przepytać kilkanaście osób z nabytą arytmią to bym mógł wyciągnąć bardziej klarowne wnioski. Cytuj Odnośnik do komentarza
elzbieta552 Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Teź męczę się z arytmią , stres , wysiłek fizyczny i długo trwałe branie leków beta brokerów , powodują paradoksalnie właśnie arytmię , dla tego lekarze skłaniają się do robienia ablacji . Z ablacją jest taki problem źe nie zawsze za pierwszym razem trafi się w miejsce powodujące dodatkowe skurcze serca . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość AFI Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Napisze do Ciebie ZNAWCATEMATU, może cos wymyslimy Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi