Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Potknięcia i mocne uderzenie serca

Gość łukasz

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam 23 lata jestem po wyniku holtera 24h mierzenia funkcju elekrtrycznej serca echo tez miałem robione ekg i to nie raz moje dolegliwoŚci sa takie ze czuję jedno macniejsze uderzenie serca jakby sie potknęło i ruszało od nowa i tak jest nie raz czesto lub hie raz w ciagu dnia jest tego mało albo w ogole holter pokazał ze serce jest w porzĄdku funkacja elektryczna jest w bardzo dobrym stanie ale zarejstrowało to uderzenie wykres jest zniekształcony duzy wykres takie przeskoczenie lekarz kardiolog powiedział mi ze to jest normalne taki uderzen w ciĄgu dnia moze byc do 1000 razy na dobę hmm pomyslalem sobie ze to troche dziwne przeciez to sie czuje bardzo mocno jakby mloteczkiem ktos ci w klatke uderzył ale lekko...bradykardii nie wykryto ani tachykardii tetno Średnio na dobe 72/min w nocy o 4.36 wykazało 35/min a najszybsze tętno to 140/min ale to było w pracy podczas stresu hmm co o tym myslicie moze ma ktos jakas porade zaznaczam ze ta dolegliwoŚc nadal jest u mnie czy ktos doradzi powie co moze to byc sam nie wiem co o tym myslec pozdrawiam łukasz