Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nirmam ubezpieczenia ani pracy. Czy opieka spoleczna pomoze mi ?ubezpieczy?

Gość Marllllennn

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marllllennn

Mam wizyts u kardiologa za 2tyg. Z udzedu mnie wyrzucili. I ponownie mnie zarejeatruja za rok. Chcialam sie dowiedziec czy jezeli niemam pracy to opieka moze mi ponoc z ubezpieczeniem. Bo czyfalam cos na stroniee ze moga ubezpieczyc na 90dni. Ale cos gam jest napisane o dochodach. Czyli pewnie musze miec prace ;( pomocy co mam zrobic.a do kardiologa musze isc

Tak Opieka Społeczna moźe ubezpieczyć , ma swoje okresy ale moźna je przedłuźać jak są do tego przesłanki ,. Weź papiery przedstawiające źe Ciebie wyrejestrowali z U P , papiery lekarskie np: skierowania do lekarza , Co do dochodów to , musisz mieć 351 zł na osobę lub mniej , oraz zdarzenia losowe i bezrobocie teź Ciebie kwalifikuje do pomocy z OS.

Dodam źe musisz być stanowcza , napisz proźbę na kartce papieru A4 . Prośba Proszę o pomoc w płaceniu składki zdrowotnej gdyź nie mam pracy oraz wyrejestrowano , mnie z Urzędu Pracy i nie mam prawa do zasiłku dla bezrobotnych , nie posiadam dochodu ,( jak masz dochód to przedstaw jaki ) na dzień dzisiejszy jestem chora i jestem w trakcie badań lekarskich , mam wizytę u kardiologa dnia .......... bardzo proszę o opłacenie składki z powaźaniem Marellla Ośrodek Opieki musi Ci wtedy dać odpowiedź na piśmie na Twoją proźbę Nie bój się prosić o pomoc