Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Problem z chodzeniem po sklepach spacery i wogole samopoczucie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszytkich chce opisac swoj problem moze ktos ma cos takiego samego co ja i dal sobie z tym rade mianowicie mam cos takiego ze rano wstane czuje sie w miare dobrze przejde do sklepu i zaraz robi mi sie slabo i musze zaraz wyjsc robie sie czerwony duszno mi nogi robia mi sie z waty jakbym mial zaraz upasc mam ogolnie nadcisnienie biore systematycznie leki ale nie daje sobie z tym juz rady mam male dziecko i az szkoda mi patrzec na to ze nawet z nim na spacer wyjsc nie moge do 200 metrow jest ok pozniej znowu to samo pomozcie moze ktos mial albo ma to samo albo podobnie nie wiem czy to jest jakas nerwica czy cos w tym stylu

Gość mojeopinia

Musisz pójść się przebadać najpierw badania wyniki a potem zastanawianie się czy to nie jest nerwica, nerwica podobno daje różne odczucia, ale też trzeba sprawdzić czy ze zdrowiem wszystko w porządku. Także idz do rodzinnego niech da skierowanie na badania, potem najwyżej jeszcze badania u innego specjalisty celem sprawdzenia np. serca itd. może wszystko jest OK więc będziesz wtedy pewny na 100%.

KAROL28 piszesz że wyniki masz dobre , ale masz nadwagę wszystko przemawia za tym że najzwyczajniej w świecie nie masz kondycji , to znaczy mało ruchu , powinieneś w tym kierunku zacząć dbać o swoje zdrowie , brak kondycji to bardzo nie miły stan , właśnie taki jak opisujesz , powinieneś wprowadzić do swojego codziennego rytuału ćwiczenia dwa razy dziennie , rano koniecznie i po południu , podwyższony cukier ale w normie, też jest spowodowany brakiem ruchu . Powodzenia , myślę że prowadzisz bardzo oszczędny ruchowo tryb życia .

Gość xxxxyyyyxxxx

Miałaś może całodobowego holtera ekg lub RR, jeśli nie to zrób. Być może spada ci ciśnienie lub tętno podczas chodzenia i stania. Do tego leki na nadciśnienie dodatkowo nasilają spadek ciśnienia w pionie. Zrób badania, być może masz zespół wazowagalny albo POTS, to jedne z wielu form dysautonomii, ale w Polsce lekarze mają skąpą wiedzę na ten temat i wolą wmawiać nerwicę. Test pochyleniowy potwierdzi albo wykluczy ew dysfunkcję układu nerwowego