Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość JoannaPe

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem. Od miesiące budzę się z powodu własnego chrapania, czasem mam wrażenie, że brakuje mi oddechu. Zawsze miałam problem z zaśnięciem gdy ktoś przy mnie chrapał i nigdy nie pomyślałam, że ja będę miała z tym problem. Przestałam nocować u koleżanek, bo boje się, że nagle w nocy postawie wszystkich na nogi moimi odgłosami. Dajcie mi proszę jakieś rady, co zrobić aby przestać chrapać?

Gdzieś czytałam, że dobrze jest wszyć w plecy pizamy na samym środku mała piłeczkę.Taką jak od pind ponga.Wtedy we śnie nigdy nie położysz sie na plecach ,tylko na boku lewym lub prawym,bo piłeczka będzie gniotła i uwierała.A chrapie sie leżąc na wznak.Nie wiem czy to działa,ale warto spróbować.

Gość medicusDCL

Witam, Wrażenie, że brakuje Pani oddechu, może być pierwszym objawem bezdechu śródsennego. W takiej sytuacji należy skonsultować się z lekarzem laryngologiem, który zdiagnozuje przyczyny chrapania oraz dobierze odpowiednią metodę leczenia. Zapraszamy do Medicus DCL we Wrocławiu. Więcej informacji i kontakt do kliniki na stronie http://www.medicusdcl.pl.

Jest dużo sposobów leczenia chrapania. W aptece można znaleźć lekarstwa, które mają zapobiegać chrapaniu. Chrapaniu może również sprzyjać zatkany nos. Ostatnio wyczytałam, że bardzo skutecznym sposobem może okazać się laserowe leczenie chrapania.

Gość Karolina45

Mój mąż też borykał się długi czas z tym problemem. długo szukaliśmy miejsca, żeby wykonać zabieg i leczyć chrapanie. Dostaliśmy namiary na Proclinic we Wrocławiu. Polecam świetni lekarze i sprzęt http://proclinic.pl/oferta/leczenie-chrapania/

Gość Jolanta Środoń

Też miałam problem z własnym chrapaniem. Stosowałam wiele sposobów natomiast nic nie pomagało. Już traciłam nadzieję że cokolwiek może mi pomoc z tym problemem. Na szczęście w internecie trafiłam na gabinet lekarski Moja Estetyka. Udałam się na spotkanie i od razu zaproponowano mi zabieg leczenia chrapania. Efekt jest zdumiewający. Od razu widać efekty. Każdemu polecam ten gabinet jeśli boryka się z tym problemem.