Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niskie ciśnienie i arytmia

Kara90

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zdiagnozowano u mnie niewielką arytmię (2000 dodatkowych skurczy) lekarz przepisal Beto 25 ZK pół tabletki codziennie rano. Przyjmuję ten lek od 5 dni i mam wrażenie że coraz gorzej się czuję. Ogólnie zawsze mam niskie ciśnienie a teraz spada do 80/50. Czuję się otępiała i ospała. Czuję mrowienie i drętwienie w rękach, mam tez uczucie jakbu narastającego ciśnienia w głowie i zatkanych uszu. Czy może to być spowodowane niskim ciśnieniem? Czy miał ktoś taką sytuację?

Nie wiem prawdę mówiąc jakie skurcze ponieważ byłam troszkę w szoku jak lekarz mi o tym powiedział i chyba sie nieco wyłączyłam... Robiłam badania krwi niedawno i wygląda na to że nie brakuje mi niczego wszystkie wyniki mam w porządk . Badania były robione w kierunki anemii ale tez sprawdzoną mam tarczycę ( również wszystko w porządku )

Tak myślałam że to jest jakieś minimum ☺ dziękuję za pomoc. A jeszcze taki drobiazg. Czy przy zazywaniu tych tabletek i arytmii moge czasami przy bardzo obniżonym ciśnieniu wypić chociaz słabą kawę czy lepiej tego unikać? Bo przy tak niskim cisnieniu nie da się funkcjonować. .. jeśli nie kawę to jak sobie pomóc żeby sie lepiej poczuć?