Gość nowynowy Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Cześć. Od roku czuję się kiepsko. Chodziłem do lekarzy lecz nigdy nie otrzymałem diagnozy. Lekarze każą jeść tabletki na serce . Ponieważ po badaniu ciśnienia zostało stwierdzone u mnie nadciśnienie (145/82/puls70) więc od roku wcinam tabletki ciśnienie jest znacznie niższe lecz moje objawy wracają mianowicie : Ciągłe uczucie duszności nawet przy spoczynku , oddycham ustami powoli i głęboko ponieważ mam wrażenie że nie nabieram wystarczającą ilość powietrza. Kolorowe kropeczki przed oczami ale to nie zawsze , ucisk w okolicach szyi jak by ktoś położył mi tam coś ciężkiego , krótkotrwałe zawroty głowy , szum w uszach który towarzyszy mi praktycznie cały czas . Kiedyś bolało mnie w prawej piersi ale to dawno było i przeszło. I mam jeszcze coś takiego że niekiedy tak jak bym nie wiedział kim jestem , tzn wszystko pamiętam normalnie funkcjonuje ( to trwa kilka sekund) tylko jak bym nie był Sobą. Opowiadałem to niejednokrotnie lekarzowi to wina zwalana jest na alergie i nadciśnienie. Bardzo się obawiam że to może być coś znacznie poważniejszego. Niedawno znajomy kilka lat starszy zmarł na udar . Czy ktoś może wie co mi jest ? Wiem że z opisu trudno doradzać lecz nie wiem do kogo się zwrócić. Dziękuję za zrozumienie i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość nowynowy Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Proszę pomórzcie Cytuj Odnośnik do komentarza
as12 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Jeżeli wykonane badania są prawidłowe to masz objawy klasycznej nerwicy,psycholog Pomoze! Cytuj Odnośnik do komentarza
magdaG Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Czy masz stwierdzoną alergię ? Bo jeżeli masz alergię nie leczoną to możesz tak się czuć . Zrobić testy w kierunku alergii , mojej koleżanki syn , dopiero w wieku 20 lat został zdiagnozowany że ma alergię na pokarmy , coś takiego jak celiakia . teraz zmienił dietę i dobrze się czuje . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Też polecam testy alergiczne i dziwię się,że przy tak małym nadciśnieniu juz tabletki bierzesz. Przecież zioła by na pewno pomogły...Może warto spróbować?W książce Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 W ksiązce Cz. KLimuszki ,,Wróćmy do ziół leczniczych** jest mieszanka ziołowa na nadciśnienie składająca się z 9 ziół.MOżna kupić i samemu wymieszać. Mój kolega ma 150 na 100 i poskutkowało.Tylko efekty dopiero po miesiącu były.Stale pije 2 razy dziennie i ma db. ciśnienie.Tylko chemiczne leki sa wygodniejsze, nie trzeba sie bawić z zaparzaniem. Pij też zamiast herbaty normalnej herbatę z kwiatu głogu. Dwie szklanki dziennie.Ma bardzo donry smak.Można ją połączyć z owocem dzikiej róży. Pyszne,a pomaga na krążenie i serce. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość nowynowy Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Testy zrobiłem (kurz, roztocza, mąka pszenna, orzeszki ziemne ) unikam tych alergenów oraz wielu , wielu innych (pomidorów , truskawek, czekolady, przetworzonej żywności ) obecnie mąka pszenna jest w 85 % produktów nawet w proszku do pieczenia i lodach. Dostałem leki Cezera które biorę raz dziennie dodatkowo wapno jak czuję że coś się dzieje. Też się dziwię że lekarze przepisali mi od razu tabsy i to biorę rano i wieczorem po tabletce . Byłem niejednokrotnie u lekarza i jakoś odnoszę wrażenie że mnie zlewają. Cóż muszę z tym żyć i tyle mi zostało. Moje pytanie : Mam dziwne ciśnienie ostatnimi czasy tzn 138/75 a puls 54 do 62 wydaje mi się to trochę za mało prawda ? Niekiedy boję się brać te tabletki żeby mi serce nie stanęło całkowicie :) Cytuj Odnośnik do komentarza
as12 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Bardzo dobre ciśnienie i puls Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi