Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dzwina sprawa

Gość nowynowy

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Od roku czuję się kiepsko. Chodziłem do lekarzy lecz nigdy nie otrzymałem diagnozy. Lekarze każą jeść tabletki na serce . Ponieważ po badaniu ciśnienia zostało stwierdzone u mnie nadciśnienie (145/82/puls70) więc od roku wcinam tabletki ciśnienie jest znacznie niższe lecz moje objawy wracają mianowicie : Ciągłe uczucie duszności nawet przy spoczynku , oddycham ustami powoli i głęboko ponieważ mam wrażenie że nie nabieram wystarczającą ilość powietrza. Kolorowe kropeczki przed oczami ale to nie zawsze , ucisk w okolicach szyi jak by ktoś położył mi tam coś ciężkiego , krótkotrwałe zawroty głowy , szum w uszach który towarzyszy mi praktycznie cały czas . Kiedyś bolało mnie w prawej piersi ale to dawno było i przeszło. I mam jeszcze coś takiego że niekiedy tak jak bym nie wiedział kim jestem , tzn wszystko pamiętam normalnie funkcjonuje ( to trwa kilka sekund) tylko jak bym nie był Sobą. Opowiadałem to niejednokrotnie lekarzowi to wina zwalana jest na alergie i nadciśnienie. Bardzo się obawiam że to może być coś znacznie poważniejszego. Niedawno znajomy kilka lat starszy zmarł na udar . Czy ktoś może wie co mi jest ? Wiem że z opisu trudno doradzać lecz nie wiem do kogo się zwrócić. Dziękuję za zrozumienie i pomoc.

W ksiązce Cz. KLimuszki ,,Wróćmy do ziół leczniczych** jest mieszanka ziołowa na nadciśnienie składająca się z 9 ziół.MOżna kupić i samemu wymieszać. Mój kolega ma 150 na 100 i poskutkowało.Tylko efekty dopiero po miesiącu były.Stale pije 2 razy dziennie i ma db. ciśnienie.Tylko chemiczne leki sa wygodniejsze, nie trzeba sie bawić z zaparzaniem. Pij też zamiast herbaty normalnej herbatę z kwiatu głogu. Dwie szklanki dziennie.Ma bardzo donry smak.Można ją połączyć z owocem dzikiej róży. Pyszne,a pomaga na krążenie i serce.

Testy zrobiłem (kurz, roztocza, mąka pszenna, orzeszki ziemne ) unikam tych alergenów oraz wielu , wielu innych (pomidorów , truskawek, czekolady, przetworzonej żywności ) obecnie mąka pszenna jest w 85 % produktów nawet w proszku do pieczenia i lodach. Dostałem leki Cezera które biorę raz dziennie dodatkowo wapno jak czuję że coś się dzieje. Też się dziwię że lekarze przepisali mi od razu tabsy i to biorę rano i wieczorem po tabletce . Byłem niejednokrotnie u lekarza i jakoś odnoszę wrażenie że mnie zlewają. Cóż muszę z tym żyć i tyle mi zostało. Moje pytanie : Mam dziwne ciśnienie ostatnimi czasy tzn 138/75 a puls 54 do 62 wydaje mi się to trochę za mało prawda ? Niekiedy boję się brać te tabletki żeby mi serce nie stanęło całkowicie :)