Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ciągłe zmęczenie, senność

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od jakiś dwóch tygodni jestem cały czas zmęczona, nie mam w ogóle siły żeby co kolwiek zrobić, do tego dochodzi ogromna senność i problemy z oddychaniem. Dodam, że mam 17 lat, miałam robione badania tarczycy i wszystko wyszło ok. Byłam też u kariologa i mam zdorwe serce. Czy wie ktoś czym mogą być spowodowane te objawy ?

A ciśnienie prawidłowe? Jeśli raczej niskie, to z rana napij się ziela rozmarynu,trochę sie podniesie i może ożyjesz.Poczytaj:buerlecithin.Może masz braki jakichś witamin, bo sie źle odżywiasz?Niedługo będa czarne porzeczki, to zjadaj codziennie,porzeczki, truskawki, czarne jagody z jogurtem lub smietaną.W porzeczkach jest dużo wit.B.A w truskawkach najwięcej C.Staraj sie odżywiać naturalnie,żadne pizze, kebaby , słodycze,słodzone napoje sztucznie barwione...itp.Rób sobie napój Z zimnej przegotowanej wody.Należy ją wieczorem postawić + łyżeczka miodu dobrego na szklankę.Rano dodać sok z całej cytryny .I to jest naturalne picie, a nie ze sklepu.Kompot z jabłek z cynamonem.Teraz już są warzywa.Dużo warzyw.I pojeździć na rowerze, szybki marsz, popływać, rolki itp.Nie pękać, tylko sie ruszać.Krążenie się poprawi, to może ożyjesz.

444 ma rację może brak witamin, złe odżywianie, jak widzę teraz co jada młodzież co pije zamiast wybrać w sklepie czysty prawdziwy sok sięgają po sprite, coca cola, najgorsze czym można się faszerować. Tylko zdrowe produkty, a teraz będzie lato więc w zasadzie będziesz mieć w zasięgu ręki warzywa, owoce. Żadne tam sztuczne,

A może masz po prostu niedobór jakiś witamin i przez to jesteś taka zmęczona. Możesz spróbować zażyć suplement diety zawierający witaminy i minerały. W końcu to suplement, więc na pewno nie zaszkodzi, a może właśnie pomoże.

Nazywam się Dorota i przez prawie 10 lat chorowałem na zespół chronicznego zmęczenia. Nie spałam w nocy, odpoczynek nic nie pomagał bo ciągle byłam zmęczona. Coś strasznego! Tylko ktoś kto sam to przeżył będzie wiedział o czym mówię. Brat znalazł mi klinikę Asklepios w Hiszpanii i chyba uratował mi tym samym życie. Bo nie wiem jak długo bym jeszcze pociągnęła w takim stanie...bo niestety ale się  zkażdym rokiem nasilał.

Biorąc pod uwagę twój wiek pewnie nieświadomie nawet spotyka cię dużo stresu i to odbija się na zmęczeniu i braku snu. Wszystkim czytającym mogę polecić fajny suplement, który mi pomógł na problemy z bezsennością i pozwolił mi się uspokoić w pracy. Jego nazwa to melisept S21 ja akurat dorwałam w aptece ale internetowo chyba też można dostać. Fajnie bo oparty na naturalnym składzie więc też nie faszerujemy się niczym przy zażywaniu a efekt zobaczyłam bardzo szybko. Dużo zdrówka wszystkim, mam nadzieję że jakoś pomogłam !

witam, wpadłam tu dziś przypadkiem, dolegliwości mam podobne do waszych, ciągle zmęczenie, ciągłe uczucie jakby mi chciało się spać, ciągle ziewam , brak mi sil, staram się w miare odżywiać dobrze, nie jem jedzenia tzw śmieciowego, może tylko przesadzam ze słodyczami, ale mam wrażenie że w ten sposób poprawiam sobie samopoczucie, niejednokrotnie mam wrażenie że brak mi sił aby oddychać, badania raczej w normie, trochę cholesterolek wyższy, wiek - no cóż, nastolatką byłam dawno temu, po lekarzach nie mam już siły chodzić, ale trochę werwy przydało by mi sie 🙂