Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Stały ból w mostku

Gość 21latekkkk

Rekomendowane odpowiedzi

Gość 21latekkkk

Witam Was. Od 2-3 lat mam bóle w mostku. Mam 21 lat. Jestem z górnego śląska. Charakteryzują się stałym bólem - nie krótkotrwałym. Bardzo często mi rozrywa coś w mostku - na pewno nie są to żebra, kości. Byłem u psychiatry, bo zakładano mi na początku, że mam nerwice lękową. Dostawałem tabletki, był wywiad, nic nie pomogło w tym zakresie. Raczej nie jest jest to nerwica, nie mam żadnych panicznych ataków ani nic z tych objawów. Byłem także u ortopedy, który zrobił mi zdjęcia z przodu i boku z rok temu i było wszystko w porządku. Kolejnym lekarzem był kardiolog - zrobione miałem echo serca i ekg. Wszystko w porządku. Założył, że mógłby zrobić angiografie tętnic wieńcowych, ale to ode mnie zależy i mówi także, że badanie powinno zostać zrobione w ostateczności i, że wątpi w jej chorobę chociaż wszystkie moje objawy są takie jakie się ma przy zwężeniu tętnic - chorobie wieńcowej. Wiem o nich z informacji z internetu. Bardzo przeszkadza mi ten ból. Czuję codziennie dyskomfort, nie spotykam się już z nikim, zrezygnowałem z pracy i sportu. Jak się troszkę *zmacham* to boli jeszcze bardziej. Ból w mostku jest stały - jak już pisałem, a od ostatniego czasu boli bardziej. Te rozrywanie także mnie ciekawi. Co to się tam dzieje? Z boku na bok się przesunę i rozerwanie lekkie. Nie wiem już co robić...

A może powinien cie zbadać lekarz ortopeda lub specjalista od wad postawy.Może to nic wspólnegpo z ser cem nie ma,ale jest wynikiem bocznego skrzywienia kregosłupa? Skrzywiony kręgosłup w odcinku piersiowym uciska z jednej strony na żebra a żebra dlalej przenoszą ten nacisk na mostek. Ot i cały problem.Warto to sprawdzić.