Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle serca (ataki)

Gość Kixter

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od kilku lat pojawiają się u mnie bóle serca (możliwe, że są to skurcze). Mam 15 lat a zaczęło sie to 3 lata temu ale na pewien okres przestało, lecz niedawno znów sie nasiliło. Jest to uczucie, jakby coś mie kuło w serce. Uprawiałem dużo sportu, ale teraz nie moge, co sie odbiło na spadku formy i wzroście wagi. Co to takiego i jak to leczyć?

Gość aljzy30

Witam. Od kilku lat pojawiają się u mnie bóle serca (możliwe, że są to skurcze). Mam 15 lat a zaczęło sie to 3 lata temu ale na pewien okres przestało, lecz niedawno znów sie nasiliło. Jest to uczucie, jakby coś mie kuło w serce. Uprawiałem dużo sportu, ale teraz nie moge, co sie odbiło na spadku formy i wzroście wagi. Co to takiego i jak to leczyć? Skurcze raczej nie bolą jest to dodatkowe uderzenie serca np. prawidłowe cykanie *-*-*-* a to dodatkowe ze skurczem *-*-**-*-* także na pulsie się to zauważy jak jest ich sporo i mocniej to da się odczuć jakoś tak nietypowo, ale raczej one nie powoduję bólu fizycznego chyba lekarzem nie jestem mogą powodować tylko nietypowe objawy, ale musi być tego napradę sporo zdrowi ludzie też mają dodatkowe skurcze. Porób badania, echo., holtera wtedy będziesz widział ile ich jest. Sam się ostatnio badałem bo kiedyś mną lekko zawiało, ale serce generalnie OK mam tylko wiotki płatek mitralny ale to taka wada kosmetyczna wielu ludzi ma podobne wady, zdarza mi się czasami, że mnie jdnak coś kujnie ale niby wyniki oki, serce też, ale mam takie dziwne i kujnięcie od jakiegoś czasu, ale nie wiem czy to jakiś mięsiń, czy zwyrodnienie czy co. Jak masz obawy porób sobie badania, ale za młody jesteś Twoje serce pewnie bije tak jak trzeba.