Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk w szyi ?

Gość AgnesMagnes123

Rekomendowane odpowiedzi

Gość AgnesMagnes123

Witam. Tak samo jak większość z Was borykam się codzień z nowymi objawami i stanami w nerwicy. Objaw który mi dokucza od kilku dni oczywiście Uważam jak zwykle za coś poważnego i za coś co zagraża mojemu życiu. Chodzi o to ze odczuwam ucisk w szyi. Większość mówi o tym jako globus histericus lub gula w gardle. Aczkolwiek czytając o objawach tego *schorzenia * nie pasuje to do moich. Ja nie czuje przeszkody w gardle bo mogę normalnie przelykac ale czuje silny dyskomfort w szyi. Czuje ucisk po bokach, po środku i czasem wydaje mi się ze się duszę przez to. Ten ucisk promieniuje nawet do żuchwy, za uchem. To mnue wręcz boli. Bo ciągle czuje tam takie spięcie tych mięśni. Miałam wykonane usg bo oczywiście nie wytzymalabym ale lekarz stwierdził że Wszystko jest super, brak powiększonych węzłów, tarczyca bardzo ładna. Generalnie nic tam nie jest powiększone co mogło by taki ucisk wywoływać. Pani doktor poleciła iść jeszcze do laryngologa i oczywiście już się do niego zapisałam. Co myślicie? Czy to może być wywołane ciągłym lękiem o zdrowie? Dodam że codziennie się skupiam na swoim organizmie na tym co się z nim dzieje i ciągle poczucie leku i strachu Towarzyszą mi prawie codziennie. Bardzo Proszę o odpowiedź. Dziękuję i pozdrawiam

To mi wygląda na stres...Trzeba o siebie zadbać i rozładować napięcie. Świetnie to opisali na blogu express massage. Cały temat jest poświęcony temu, jak rozluźnić głowę i szyję- musisz pamiętać o tym, żeby w ciągu dnia znaleźć czas dla siebie- włączyć ulubioną muzykę, zapalić pachnące świeczki, wziąć ulubioną książkę i co tylko lubisz, żeby poprawić swój komfort psychiczny. Rób sobie też delikatne masaże głowy no i stosuj ćwiczenia rozluźniające ;)

Gość Agnesmagnes

To jest coś strasznego..dalej nie potrafię sobie z tym poradzić. Czasem już naprawdę myślę że się duszę. Miałam już to tyle razy ale za każdym razem myślę że to już mnie naprawdę teraz udusi..kiedy to czuję to nie mogę skupić się na niczym innym..dopiero jak wezmę hydroksyzyne to puszcza i o tym zapominam. Wiem że to kwestia głową bo gdyby tak nie było to nic na rozluźnienie by mi nie pomogło ale nienawidzę tego uczucia. Czasami miesiąc spokoju a jak już przyjdzie to codziennie ucisk i duszenie..:(

Witam mam 24 lata, moje objawy zaczęły się już ponad rok temu. Byłam już naprawdę u wielu lekarzy i miałam wiele badań od kardiologów po alergologow.. RTG i tk. Wszystko ok jedynie skrzywiona przegroda. Niestety od miesiąca to podduszanie budzi mnie w nocy czuje mega słuche gardło i uczucie że zaraz się udusze do tego doszły jakieś trzęsienia ciała.. już nie mam do tego sily. Dodatkowo odczuwam jakby śluz w gardle czasem udaje mi się go wypluć wtedy widzę przezroczysta ciagnaca się flegmę. Uciski w szyi również są nie do zniesienia głównie po bokach i uczucie uduszenia i pobudzenie ciała. Nw już sama czy to nerwica, alergia czy może jakaś nie wykryta choroba :(((( proszę o jakieś odpowiedzi lub podpowiedzi. Dodam jeszcze że często mam przytkany nos który nie daje się wysmarkac oraz odczuwam problem z połykaniem sliny. Wszystkie objawy występują codziennie.