Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk w okolicach serca

Gość Nieznajomy 243

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Nieznajomy 243

Od dwóch dni czuje ucisk w okolicy serca, co jakiś czas dochodzi do mocniejszego uczucia: jakby ktoś mocno cię ścisnął za serce. Jest to podobne do sytuacji, położenia sobie czegoś na klatkę piersiową, poczucie ciężkości w tych okolicach. Mam przyśpieszone tempo bicia serca- od jakiś trzech lat pojawił się ten problem. Zostałam skierowana wtedy na badania pt *echo serca*. Jestem osobą młodą, mam 17 lat, nie rosnę od dobrych dwóch lat. Na badaniach nic u mnie nie wykryto. Mój ojciec miał podobną sytuacje, jedank jego serce jest silne. Byłabym rada dostać odpowiedź, czy mam sie martwić w twym związku? Czy udać sie z tym do lekarza?

A może warto sprawdzić czy to jest na pewno od serca.Może też być od kręgosłupa piersiowego ,który jest skrzywiona na bok czyli skolioza.I ucisk jest na mostek,a nie od serca? Warto i ten wariant sprawdzić.Znajdź sobie adres najbliższego learz od wad postawy i niech sprawdzi czy masz symetryczna sylwetkę.A jeśli chodzi o serce, to zamiast herbaty pij herbate z kwiatu głogu i dzikiej róży.Taką sypaną ze sklepu zielarskiego. Poza tym dobry jest też miód rzepakaowy.Należy wieczorem wrzucić łyżeczkę miodu do pół szklanki zimnej przegotowanej wody,a rano zamieszać i wypić .Codziennie.Top są naturalne środki wpływające na serce.