Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bicie serca nierówne

Gość andrzejek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość andrzejek

Witam mam 30 lat jestem mężczyzną.Od jakiegoś czasu mam lęki do tego osłabienie i brak sił.Szybko się męczę,drobny wysiłek np wyjście na 1 piętro to serce chce mi wyskoczyć.Najgorszym objawem jest to że serce jak np leżę bije normalnie a raz np,na 20 uderzeń zabije raz mocniej.Do tego mam uciski w skroniach jak np wstanę z łóżka to mam taki ucisk żę omało nie zemdleję to samo jak wstaję z kucania ucisk ogromny.Co mi może być i czy udać się bezpośrednio do kardiologa?Pozdrawiam i piszcie kto miał coś takiego i jak sobie pomóc.

Witam Ciebie sluchaj mam bardzo podobnie lecz tez w nocy mnie wybudza mocne i szybkie bicie serca okropne uczucie. Jestem po wszystkich badaniach i ogolnie jest ok jakies nieistotne niedomykalnosci zastawek ale to nie powod. Podczas proby wysilkowej wlasnie serce zaczyna walic brak tchu i zawsze koncze przed czasem i tu wlasnie problem obnizenie st 2,7 mm czyli niedokrwienie serca diagnoza mam chorobe wiencowa trzeba zrobic koronarografie tam mi to zrobili tzn w walbrzychu i okazalo sie ze nie mam zadnych zaezen i wszystko ok okazuje sie ze mam sercowy zespol x i niby to jest przyczyna chociaz tez mam problemy z oddychaniem i nawet zastanawiali sie czy nie choruje na nadcisnienie plucne ale ponoc prawa komora serca jest przy tym powiekszona a u mnie ok wiec zrob ekg holtera usg serca i ekg wysilkowe sprawdz poziom tsh i ft3 ft4 czyli tarczyce dodam ze mam 28 lat a wejscie po schodach powoduje zmeczenie i straszna tachykardie ogolnie wszystko co zwiazane z wysilkiem powoduje te dolegliwosci a powiedz jak zycie intymne czy tez masz te dolegliwosci czy nie mnie sie o to lekarz pytal powiedzial ze jak nie to musze leczyc sie na nerwice a jak mam to trzeba zajac sie sercem

Gość Andrzejek

No ja mam na tyle dobrze,że jeszcze się nie wybudzam w nocy tylko śpię jak suseł.Rano czasem jestem niewyspany a spię 7-8 godzin.Tsh robiłem z rok temu i było ok,a co dokładnie chodzi z tym życiem seksualnym bo problemów z potencją to nie mam.