Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica 40 plus

Gość Ja 48

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, a czy TY miałaś przedtem problemy z zaburzeniami rytmu ? Bo ja tak i teraz znowu mam, Nie wiem czy to jeszcze nerwica czy po depralini. Na dodatek przeczytałam ze Amerykanie przeprowadzili jakieś badania i escitalopram szkodzi na serce z arytmia, bo ja może nasilać, Teraz się boje, w tygodniu ide do kardiologa i się zapytam. A Twój kardiolog zgadza się u Ciebie na ten lek , czy Ty nie masz arytmii ?

Mam zaburzenia rytmu serca.Nie konsultowalam brania depralinu z moim kardiologiem bo wizytę mam za kilka miesięcy.9.06 mam wizytę u psychiatry więc zapytam.Kochana ja sobie mówię że musi być dobrze i że leki muszą mi pomóc bo mam dla kogo walczyć. Skurcze dodatkowe męczą mnie od bardzo długiego czasu ale pomaga mi też magnez i potas oprócz tego biorę betaloc zok i verospiron. Moja psychiatra twierdzi że depralin powinien już działać po dwuch tygodniach ale nieraz trwa to dłużej bo organizm musi się nasycić lekiem.

Witam Warto szukać pomocy i leku, który wyciszy lęki. Ja na ogół unikam ,,chemii* i długo rezygnowałam z leków. Człowiek czasem nie poradzi sobie sam i powinien coś zażywać. Można zacząć próbować od tych słabszych. Ja kiedyś brałam ziołowe z dziurawcem. Na krótko coś mocniejszego. Ale wypróbowałam też niezbyt silny ale skuteczny lek. Może trochę antydepresyjny, ale bardzo mi pomógł. Wyciszyłam się. Nawet jakaś energia i radość mi wróciła. Pozdrawiam.

Wiesz wizytę mam za 2 tygodnie. Cały czas sie źle czuje, jakby ten lek wcale nie działał. Juz sie tym trochę załamuję, bo miałam nadzieje , że będzie lepiej. a ciągle mam te kołatania serca, myślę wobec tego, że to nie jest od nerwicy, bo moja koleżanka tez miala kolatania i po antydepresancie jej przeszlo. a mi nic. Ja to zawsze mam pecha w życiu...

Cześć Anetas. U mnie bez zmian , ten depralin w dawce 0.5 jakby nic nie działał. Objawy ze strony serca mam wciąż takie same, tzn kołatanie . W środę mam wizytę u kardiologa ( wynik holtera ) i potem zaraz u psychiatry. Zobaczymy czy coś wymyśla. A Ty jak na nowym leku ?