Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica 40 plus

Gość Ja 48

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM mam 56 lat i miałam nerwice serca ze strachu przed operacjami , leczyłam nerwice i objawy ustąpiły , leki brałam trzy lata . Jestem po zaszyciu ubytku typu SINUS VENISUM w 2009 roku marzec , oraz wszyciu pierścienia zastawki mitralnej grudzień 2009 , teraz po sześciu latach spokoju muszę mieć ablację , przy tak pocietym sercu jestem pełna obaw . Pozdrawiam sercowców .

Witam. Magda Ty sporo przeszłaś, a jakie leki brałaś. Ja mam mnóstwu objawow ze strony serca, najgorsze sa kołatania zaburzenia rytmu. Martwi mnie tez niskie tetno okolo 60 - 65 w dzien i nizsze przy zasypianiu. Dzis wzięłam pierwsza tabletkę antydepresantu , strasznie się boje skutkow ubocznych, az sie cala trzese.

Na tle nerwowym miałam drźenia serca i drźenia źył , miałam wraźenie źe mi się gotuje krew w źyłach , w kończynach górnych i dolnych , straszne uczucie , czułam gotowanie w sercu i czułam kaźdy skurcz serca oraz ciągłe bicie serca , myślałam ze zwarjuję . Pierw trafiłam do szpitala , zrobiono mi EKG , holter całodobowy i echo serca oraz cały pakiet wyników krwi , wszystlo było dobrze i poradzono mi wizytę u psychiatry , byłam wsciekła na lekarzy , nie chciałam przyjąć do wiadomości takiej decyzji . Po czasie przemyślałam to i wybrałam się do psychiatry , wysłuchał mnie , pokazałam wszystkie wyniki i wtedy zadecydował o leczeniu , zaznaczam źe nie odrazu trafił z lekami , nie pomagały mi , dopiero za trzecim razem lek był dobry , po nim wszystko mi przeszło . S KUTKI NIE są straszne , jak nie czujesz poprawy to lek nie trafiony i tyle , trzeba być cierpliwym aź leki zaczną działac .

Dzis 6 dzień brania depralinu, ciagle się obawiam, ale staram się wytrwać. Najbardziej mnie martwi niskie tętno, Zawsze mam w dzień w spoczynku około 60 , a przed zaśnięciem nawet i 52, Martwię się tym niskim tętnem...

Witaj Anetas, nawet nie wiesz jak się cieszę, ze napisałaś. Mamy tyle wspólnego, może piszmy i wspierajmy się. Ja mam 48 lat, tez w zeszłym roku miałam zapisana asentre, ale dostałam po niej skoków ciśnienia i nie mogłam jej brac. Jednak mam cale mnóstwo objawów, które utrudniają mi życie, wiec stwierdzili lekarze, zebym poszła do psychiatry, a ten zapisał mi depralin. Biorę już 7 dzień cala tabletkę, przedtem tydzień pol. Ale nie czuje poprawy, nawet na sen mi nie pomaga. Pewnie to jeszcze za krótko. Ty bierzesz rano czy wieczorem? Bo ja rano. Mam pełno objawow ze strony serca. Mam kołatania, nierówne bicie, wychodzą jakies częstoskurcze, mam bezsenność, osłabienia, straszne skoki ciśnienia. Najbardziej się martwię niskim tętnem. Mam nawet w dzień 60 albo 57, może to od leku na ciśnienie, może od tego depralinu. Nie wiem. Jestem straszna panikara, boje się leków, ale ja już nie mam wyjścia...

Kochana niski puls to nie problem.Mój mąż zawsze ma tak niski i dobrze się czuje.Z wiekiem tak się dzieje ze puls jest wolnoejszy. Ja tez mam dużo objawów nerwicy lękowe wynikającej z wady serce (jak poczytasz moje wcześniejsze posty to się dowiesz ).Ja tez narazie nie czuję poprawy po depralinie ale wiem ze muszę brać bo doszłam do tego ze boję się być sama w pracy albo wychodzić sama z domu.Wtedy robi mi się słabo, gorąco ,oblewają mnie poty,mam dodatkowe skurcze serca,nie mogę oddychać itp.Wmawia sobie ze to te cholerne lęki ze coś mi się stanie ale nic to nie pomaga.Bezpiecznie czuję się przy mężu a ty kochana masz kolo siebie taką osobę która umie ci pomóc jak czujesz się źle ?

Cześć Anetas, z chęcią bym poczytała Twoje wcześniejsze posty, ale nie wiem jak je znaleźć... Tez mam męża, ale on nie rozumie mojego stanu, niby słucha, ale wiem, ze nie rozumie, zresztą dużo pracuje i często go nie mam, mam tez 2 dorosłe córki. Bardzo się boje tego, ze depralin obniży mi to niskie tętno jeszcze bardziej, Zresztą już sama nie wiem, który lek bardziej obniża, bo jeszcze biorę lacipil na ciśnienie. Strasznie się tego wszystkiego boje. Chciałabym brać ten depralin, bo już sobie ze soba nie radze...

Lęki to paskudna choroba.A może poproś lekarza żeby przepisał ci hydroxyzinum żebyś mogła wziąść doraźnie jak jest bardzo źle.Pogotowie w takich stanach tez podaje hydroxyzinum i kardiolodzy również. Ja do tego wszystkiego mam wadę serca (dwa ubytki z tego jeden zatkany tętniakiem, wadę zastawki mitralnej, powiększoną prawa komorę serca i blok 2 stopnia. Dla tego mam też lęki nieraz boje się spać bo myślę że się rano nie obudzę. A tobie kochana co się dzieje oprócz niskiego pulsu ?

Oj to Ty biedna jesteś z tymi chorobami. Ja mam pełno objawow : najbardziej martwi mnie niskie tetno. oprócz mam skoki ciśnienia, kołatania serca - częstoskurcze, bezsenność, zawroty glowy, oslabienie i wiele innych. Mam obsesje na punkcie serca, tzn cały dzień myślę tylko o tym jak mi bije, czy regularnie, bardzo czesto mierze cisnienie, a puls na szyi ze stpoperem tp praktycznie caly czas, nawet w pracy. Dostaje od tego swira, jak cos jest nie tak wpadam w straszna panikę, juz nie mogę . Dlatego poszłam do psychiatry i dostałam depralin, ale kardiolog jeszcze chce któryś raz zrobić holtera.

Witaj, ja tarczyce mam ok, byłam u endokrynologa niedawno, tzn cos tam mam jakieś guzki, ale pod kontrolą. Czytałam , że puls u zdrowego to od 60 do 80, a ja mam ponizej 60. W przyszłym tygodniu będę miała holtera to prawda wyjdzie . Ale Ty masz chorobę serca a zapisali ci depralin,, Kto Ci go zapisal? A co to jest ten blok ? Może wiec depralin to nie jest taki zly lek... Pozdrawiam Cie serdecznie.

Czesc, jutro mina 2 tygodnie na depralinie, nie czuje żadnej poprawy, źle sie czuje, mam zawroty głowy, znowu zaczynają mi sie kolatamia serca, nie wiem juz czy to po depralinie czy jeszcze nerwica... a Ty jak sie po nim czujesz ? Pozdrawiam Cie.