Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Komentarz lekarza do wykresu EKG

Gość Slawek123

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Slawek123

Witam, staram się o pracę w wojsku. Na komisji lekarskiej odebrałem wykres EKG z komentarzem lekarza. Po zawiezieniu do przewodniczącego komisji, ten nie mógł się rozczytać tego komentarza i polecił wizytę u kardiologa w celu wyjaśnienia co zostało tam napisane i czy to oznacza coś poważnego. Jako że jest weekend do lekarza jadę dopiero w poniedziałek a chciałbym wcześniej wiedzieć co jest na rzeczy. Co ciekawe na koniec obiegówki poszedłem do internisty, który przeglądał wykres i nie miał żadnych zastrzeżeń. Podaje skan komentarza lekarza.http://imgur.com/fPtbxtp

Rytm zatokowy miarowy 70 uderzxeń serca na minutę - OK Lewogram - kąt ułożeia chyba jak pamietam - NIe wiem co dalej ale tu raczej ok zespół ale nie wiem czego Myslę, że wsyztsko OK, ale jak sam pamietam bo startowałem do WSOSP lekarz bada zapisuje swoje tam wyniku pytasz czy wszystko OK - lekarz w normie, idziesz do internisty czy kogo tam co jest takim małym bogiem i on odczytując coś tam stwierdza, ze to paragraf i zostajesz uziemiony. Jak pójdziesz do tego lekarza kardiologo to zapytaj się czy wszystko OK, a jak ma wpisać coś co niby jest wadą kosmetyczną np. wiotki płatek zastawki, albo jest służbistą to niech Ci nie pisze bo internista uzna to za wadę i dostaniesz spadochron. A wada taka, że teraz jesteś zdrowy nic nie odczuwasz i nie ma ona znaczenia.