Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bol lydek po koronografi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mialem robiona koronorografie mineklo 5 dni i strasznie boli mnie prawa lydka. Czy to moze miec zwiazek z koronografia ? Bol jest taki jak by mi rozrywalo cos w srodku lydki bardzo ostry nie jest ciagle lecz tak napadowo nigdy czegos takiego nie mialem mam 28 lat koro wyszlo bardzo dobrze bez zwezen lecz mimo to mam obnizenia st 2,4 w probie wysilkowej bez boli lecz z tachykardia dodam ze noga nie jest spuchnieta ani sina

Gość nielakarz

*wynik na d dimery i mialem 330 a w nocy w szpitalu mi robili 519 a ponoc to swiadczy o zakrzepicy no trudno czas pokaze co za paskudztwo mnie zlapalo po koronorografi* Jak wiem to masz w normie, a procesy krzepnięcia i rozpuszczania w organizmie zachodzą cały czas więc w ludzkim organizmie, ale jak miewasz bóle to tylko lekarz może ocenić więc nie chę Cię wprowadzać w błąd, ale tylko w pewnym sensie próbuję uspokoić. MAGDAG nie strasz go zaraz miażdzycą pewnie miał badania krwi itd. więc wyniki ma, a też młody jest, także zaraz zakrzepica i miażdzyca. Druga sprawa z teście wysiłkowym musiałeś mieć tachykardię bo serce musiało w pewnym momecie osiągnac wartość powyzej 100 uderzeń gdyż test polega na tym aby dojść do swojego maksymalnego tetna 220-wiek.

NIELEKARZ rowniez dziekuje za odpowiedz. Tak tachykardie mam i zmeczenie tetno 175 podczas proby ale ogolnie niedokrwienie serca ponoc doobnizenie st do 2 mm jest jeszcze ok ja mam raz 2,4 a raz2,7 stad podejrzenie choroby wiencowej. Jednak wszystko w normie niby zdiagnozowano jakis zespol x a lydki mnie nigdy nie bolaly dopiero 5 dni po zabiegu wiec z tym to wiaze nigdy nigdy nie mialem zylakow a tu nagle nabrzmiala zyla chirurg wpisal zakrzepowe zapalenie zyl ale mowil ze ogolnie niby ok ja sie wystraszylem bo slyszalem o kilu przypadkach po koronorografi ze ktos narzekal na lydki i niestety dochodzilo do zgonow po nawet 3 tygodniach od zabiegu bo zrobil sie zakrzep ja w niedziele wyszedlem ze szpitala i dostalem zastrzyk w brzuch wczoraj tez dostalem w szpitalu zastrzyk w brzuch i smaruje nogi mascia przeciw zakrzepowa troche sie poprawilo ale okaze sie co wynikow wszystkie sa w normie nawet te watrobowe i inne procz tych d dimerow 519 i crp 3,5 ale ponoc to tak malo podwyzszone ze nikt tego nie bierze pod uwage a propo tachykardii potrafi mnie wybudzic nawet ze snu i ot tak mam 140 uderzen trwa to kilka lub kilkanascie miinut i przestaje dziwne ale niby takjma byc mjeszcze raz dziekuje wszystkim za odpowiedz i zycze zdrowia. Przepraszam za bledy ale pisze z tableta wiec moga sie zdarzyc

Do lukiwirrr Jeżeli tak bardzo boisz się zakrzepów to pomyśl w swojej diecie o cebuli lub czosnku gdyż potrafią one naturalnie rozrzedzać krew a co do zwapnień w tętnicach to sok z cytryny czy pomarańczy pity regularnie też je rozpuści. Co do twojego uniesionego odcinka st. to ja myślę że jest to wina słabego ukrwienia mięśnia sercowego,bo medycyna tak to wymyśliła że nikt w szpitalu nie bierze pod uwagę że wskutek niewłaściwej diety albo niedoborów pokarmowych następuje coraz słabsze ukrwienie narządów,ale też trzeba przyznać że choroby naczyń krwionośnych są wieloczynnikowe.Ja sam przez wiele lat piłem sporo herbaty zwłaszcza zielonej dlatego jestem szczupły ale mam problemy z sercem które chyba właśnie wynikają ze słabego ukrwienia (nie mylić z zatkaniem)Dlatego w tamtym poście o nocnym kołataniu to pytałem o używki,bo może to od tego. A problem z niektórymi chorobami polega na tym że nie koniecznie bolą i wychodzą dopiero po latach.