Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w klatce piersiowej , dretwienie kończyn , mdlosci

axdlbo19

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Pizze na forum ponieważ pracuje w trasie i na początku ccialbym się od was czegoś dowiedzieć . Mam 21 lat i od jakiegoś czasu mam problem z rękami tzn dretwieja mi i od czasu do czasu nie mam siły w dłoniach dosłownie nic nie mogę podnieść ani złapać , po jakimś czasie doszły dretwienia nóg lecz są one krótkotrwałe ,ale dnia dzisiejszego jak się obudziłem poczułem bardzo dziwny o intensywny ból w klatce piersiowej na mostku może nie kucie ale ból do tego w tym samym czasie mam mdlosci i zawroty głowy ogólnie czuje się słabo . I pytam się co to może być , jak reagować czy wracać z trasy do domu aby udać się do lekarza czy wybrać się może Odrazu do szpitala ? Nie wiem o co chodzi bo mam takie zdarzenie pierwszy raz i nie wiem jak się zachować , czuje się źle jakiś nie obecny no ale praca a zdrowie nie wiem jak to połączyć . Dziękuję z góry na odpowiedzi.

Do neurologa się przebadać.Koniecznie. Jesli jestes kierowcą, to może masz krzywy kręgosłup i drętwienie rąk od kręgosłupa? To ptrzeba sprawdzić. Może przy drętwieni warto sie zatrzymać i zrobić gimnastykę? Np. stanąć plecami do ściany,ręce w górę,dłonie oprzeć o ścianę w taki sposób jak opieramy dłonie o podłogę przy robieniu mostka z leżenia na plecach. Postać chwilę w takiej wygiętej w tył pozycji.I sprawdzić czy pomoże. Kilka ćwiczeń rozciągających, zp. powiesić się na rękach ,by rozciągnąć kręgosłup.A może warto wymienić siedzenie w aucie.Może stare jest i zapadnięte i siedzisz cały czas w niewygodnej pozycji,tyłek ma w dołu i kręgosłup jest w niewygodnej pozycji?