Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ukradł krążenia, lewa komora serca

Gość MarcinRomanczuk

Rekomendowane odpowiedzi

Gość MarcinRomanczuk

Witam. Byłem na badaniach: Kompleksowe badanie organizmu dzieci i dorosłych przy pomocy analizatora kwantowego składu organizmu Wiek: 25lat Waga 89kg bf% około 13-14% Ćwiczę od małego najpierw piłka nożna od 1 gimnazjum sztuki walki potem doszła siłownia po 9 latach przestałem trenować sztuki walki i została siłownia. Jestem na redukcji węgle tyle co z 50g płatków owsianych reszta z warzyw. Tutaj wyniki: http://i.imgur.com/nL7063R.jpg 1.Jak widać mam za mało elastyczne naczynia krwionośne. 2. Zapotrzebowanie serca na krew jest powyżej normy ale to myślę, że od powiększonego *serca sportowca* 3. Efektywna siła skurczu lewej komory jest poniżej i to dużo poniżej normy. - To mnie najbardziej martwi Jeszcze dodam że nie brałem sterydów nie mam duszności jak się kładę(tak czytałem że takie objawy są). Nie wiem co jeszcze mogę dopisać. Jest poprawić *skurcz lewej komory serca* Pozdrawiam i proszę o pomoc

Gość badanywWSOSP

Przechodziłem Dęblin, WIMNL i po drodze później sam się badałem wiec trochę wiem, nie wiem czym jest owe badanie, ale jak chcesz sprawdzić serce to idź do kardiologa i echo serca, ekg, ekg 24h holter, test wysiłkowy jeśli jesteś sportowcem aby ocenić jak serce pracuje pod wpływem wysiłku. Wtedy Ci lekarz powie czy masz powiększoną komorę czy jak, czy serce zdrowe. Warto tez tarczyce, krew, mocz to dodaje obrazu.