Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szybkie i mocne bicie serca

Gość xluna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,już od kilku miesięcy zmagam się z pewnym problemem.Otóż, moje serce nagle przyspiesza swoją pracę,bijąc szybko i mocno.Nie dzieje się to codziennie, czasami raz w jednym tygodniu,i raz w następnym,lub nawet raz w miesiącu.Zazwyczaj jestem w szkole gdy to się dzieje-około 10-11h.Trwa to około godziny, na początku bije tak mocno i szybko, że jest to widoczne gołym okiem,ale z czasem zwalnia. Podczas takiego przyspieszenia ciężko mi się oddycha,jest mi słabo i chce mi się wymiotować.Dodam że mam 16 lat,i dzieje się tak bez żadnego wysiłku. Proszę o wskazówki i porady,z góry dziękuję.

Nie lecz się przez internet, bo trzeba zrobic odpowiednie badania.Idź do pediatry, zrobi ci EKG i jak trzeba będzie,to da skierowanie dalej.Ale musisz odpowiedzieć na pytanie: czy nie pijesz jakiś napojów energetycznych, jakiegoś red bula czy innych chemikaliów, które mogą działać na serce?Może pociągasz e-papierosa, ktory jest zakamuflowaną dobrze trucizną.Podtruwasz się systematycznie nie wiedząc ,co wciągsz,bo wszystko ma dobry smak, nie to,co normalny papieros.Może wypijesz taka puszke w czasie przerwy,a potem przez cała lekcje cie telepie?

Gość robilembadania

Samo ekg to za mało bo ono nie wyłapie tego co ma miejsce w innym czasie, musisz zrobić krew, tarczycę, mocz, pierwiastki, czasami brak magnezu sprawia, że serce bije źle, nadczynność tarczycy ma też wpływ na serce, potem kardiolog i echo serca, plus holter 24h celem zobaczenia jak bije serce.