Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nasilona Nerwica

TVJM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Moze odrazu przeprosze za blędne pisanie ale jestem osobą nie wykrztalconą. Od dziecka choruje na nerwicę lękowa nerwicę natręctw tiki nerwowe i od jakiegoś czasu depresje. Opis moich objawów omine bo musiałoby chyba mi to cały dzień zająć ale krótko mówiąc człowiek z kamienia chyba by pękł przechodząc to co ja. Musiałam przerwać leczenie z powodu ciąży i nerwica mi się nasiliła teraz jest już po porodzie a wizytę mam dopiero w czwartek u lekarza.opowiem co się wydarzyło parę dni temu co nie wygląda mi to już na zwykłą nerwicę otóż parę dni temu ok 2 w nocy po przebudzeniu na chwilę żeby tylko przewinąć dziecko zrobiło mi się bardzo dziwnie przed oczami jak bym wyla we śnie jakbym miała znieczulone oczy i wzrok i poczułam że tracę przytomność upadlam na luzku i zaczęłam mówić do męża że tracę przytomność próbował mnie uspokoić ale było coraz gorzej byłam w pół przytomna w pół nie ale byłam świadoma kiedy krzyczałam że umieram bo takie było uczucie moja mama weszła do pokoju już zaczęło mną rzucać i miałam silne drgawki zacisniete szczęki jak w padaczce przyjechało pogotowie i powiedzieli że wszystko jest w normie trwało to mniej więcej 3min. Pytanie brzmi czy w silnej nerwicy mogło dojść do ataku padaczki lub ataku rzekomopadakowego? Zaznaczę że paru specjalistów neurologów i jedna lekarz psychiatra powiedzieli że moje objawy nerwicy są padaczko podobne kiedyś miałam robiony rezonans i nic nie wykazalo. Jeśli ktoś miał podobny przypadek proszę o odpowiedź. Pozdrawiam!

Powinnaś zrobić eeg głowy aby wykluczyć padaczkę. Wiem, ze niektóre silne nerwice maja objawy padaczkowe, ja miałam lekkie, bo ścisk szczęki, dziwne widzenie, a była to derealizacja, byłam świadoma, ale dziwnie widziałam, jak we śnie, jakby nierealnie i wiele innych objawów. Jestem na wątku Zaprzyjaźnij sie z nerwica, depresja i derealizacja- czas na zmiany złych nawyków i chętnie pomogę. Pozdrawiam