Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Serce i oddychanie

Gość Witam231

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Witam231

Witam chciałbym przedstawić swój problem. Więc od kilku dni ciężko mi się oddycha, muszę brać głębokie wdechy ale większość nie jest tak głęboka. Po prostu jakbym musiał brać takie wdechy które nie mieszczą mi się w płucach lecz czasem biorę jeden większy oddech i dostaje ulgi.Do tego czuje dziwne uczucie w lewej górnej części klatki piersiowej, jest to jakby klocie, ciepło, ciężko mi to opisać. Nwm czy to ważne ale czuje strach przez to, boję się ze umrę czy coś. Nadmienię że rok temu umarła mi Mama na raka a kilka miesięcy temu brat Taty który miał zawał. Nie byłem jeszcze u lekarza.

Witam ponownie tez tak mialem u mnie wzięlo sie od tego od czasu kiedy mialem nieżyt nosa ciągle uzywalem krople ksylometazóin. Od 4 lat już nie używam. Później dostałem z tym odychaniem natręctwa tak jak napisałeś jakby pluca tlenu nie dostawaly zaczelo się od oddychania przez buzie. Klucie może to być zwykly nerwoból czy cos takiego nie sądzę by to pluca byly. Najlepiej idź do lekarza rodzinnego.niech Cie oslucha itd opowiedz.o objawiach,ale.sadze.na 99% ze to na tle nerwowym. Pzdr

Gość malzowiny

Jak kolego miałeś i masz problem z nosem (przegrodę wykluczam), ale np. przerost małżowin to śa specjalne zabiegi nie pamiętam nazwy, ale obkurczają małżowiny i lepiej się potem oddycha, przerost małżowin czasami powoduje niedrożność i gorzej się oddcyha nosem.