Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Mięsien wywołuje wstrząs przed zaśnieciem, boli w ciagu dnia

kardio91

Rekomendowane odpowiedzi

Codziennie gdy kładę się spać, przysypiam i nagle coś z okolic klatki piersiowej obok serca, nie jestem pewien ale podejrzewam ze to mięsień, wywołuje szarpniecie ze cale moje ciało wpada w szarpniecie. Mam tak już codziennie, poważna sprawa, nie wiem co będzie dalej. A w dzień boli mnie to miejsce. Musze iść do lekarza, bylem już u psychiatry to olał wszystko i powiedział ze to przez alkohol który nadużywałem, fakt piłem sporo ale na pewno nie od tego się wzieło, zresztą nie ważne trzeba dowiedzieć się co to jest i jak to pokonać. Do jakiego lekarza mogę iść i zrobić badania? Czekam na odp

Najlepiej idź do neurologa.Może to jakaś choroba mięśni jest.Są poradnie chorób mięśni,gdzie przyjmują neurolodzy.Ale zwykły neurolog może ci dać skierowanie na badanie EMGENG.Badanie EMG-ocenia podstawowe czynności mięśnia, przewodnictwo nerwowe w mięśniu itd. Może w tym kierunku spróbuj. To proste badanie moze sprawę wyjaśni. Takie urządzenie mają w każdym szpitalu, gdzie jest oddział neurologiczny i udarowy.

A czy to nie będzie Zryw miokloniczny http://odkrywcy.pl/kat,111396,title,Zryw-miokloniczny-skad-sie-bierze,wid,15430529,wiadomosc.html?smg4sticaid=616bbe Czasami też mam takie drgnięcie, szarpnięcie, trzepnie mną ale nigdy to nie wywoływało jakichś problemów raczej takie trzepnięcie całego ciała, którego nie łączyłem z chorobą ani jakimś problemem.

20:44 dzieki za info, wykorzystam. 21:39 nie wiem jak ty ale ja mam to codziennie, a wszczególności gdy leże na jednym boku wtedy jest równoznaczne z tym że go dostane dlatego zasypiam zawsze na plecach choć i tak czasami dostane. 22:51 ty masz to czasem więc nie sprawia problemu, co innego gdybyś miał tak co dzień, chociaż i u mnie się tak zaczeło że co jakiś czas tylko było na początku. Ma ktoś jeszcze jakieś info do tematu?

Mam to niemal codziennie i to bez znaczenia w jakiej pozycji leże. Nieraz poczuję jak tylko noga mi podskoczy , a czasami całe ciało. Nieraz nie poczuję tego w sercu towarzyszy temu takie dziwne uczucie rozlewające się po ciele. Zawsze po ty mocniejszym serce czuję żemi pszyspiesza. Czasami ludzie nie czują skurczy dodatkowych serca i mają tylko te rzucanie ciała a ja na moje nieszczęście czuję również tam. Specjalistom nie jestem, to są to tylko moje spostrzeżenia.

Jak macie cos takiego dzień w dzień i obawiacie się o serce idzcie do dobrego legkarza kardiologia, wykonać trzeba krew, mocz, tarczyce, pierwiastki magnez. potas, warto tez rtg klatki, potem wcho serca, holter 24h, jak masz cos takiego dzień w dzień notujesz to zdarzenie i potem się porownuje na holterze czy w tym czasie wystapilo cos od serca dodatkowy slkurcz czy tez w tym czasie rytm był taki jaki być powinien wiec jak napisałem to miesnie, jak pisałem zdarza mi się ze mnie trzepnie przed zasypianiem, ale zawsze sobie to wmawiałem tym, ze już prawie zasypiam, a tu może jakiś taki odruch nerwowy i mna tak kopnie nigdy nie czulem tego od serca, jak miałem holtera to miałem cos innego a takie cos już nie raz odnotowaslem leze i mi przy sercu jakby telefon wibruje takie miałem odczucia, ale np., podczas badaia holtera nic nie wyszlo, pewnie to jakies slkurcze miesni, ale jak chcecie się upewni to porobić badania, a ktoś jak ma taki dzień w dzień to sprobowac poprzez badania może czegos jest za mało w organizmie bo dzień w dzień jakies dziwne skurcze czy bole raczej nie powinny być.

Badania mam porobione i to wszystkie jakie były możliwe i w Posce jak i w Angli mam nerwicę lękową z której po mału wychodzę . Mam pozostałości po nerwicy, skurcze dodatkowe serca , z pewnością u mnie ten zryw wywołuje skurcz dodatkowy ale nie zawsze. U ciebie może być inny przypadek i nie można go porównywać z moim.Nieraz mam tak że drga mi mięsień żebra albo pod barkiem.

Zrób sobie próbę teżyczkową jest to badanie sorwdzające poziom magnezu i wapnia w komórkach mięsniowych.Badanie krwi jest nie miarodajne ponieważ z organów jest pobierany magnez i wapń i w krwi wychodzi dobrze.Badanie kosztuje ok. 200 zł .Czesto drgania mięśni i bolesne skurcze czy też drgania to braki pierwiastkó.Ja biorę magnez i witaminę d i o dziwo w 2 tyg. Dostałem 3 skircze dodatkowe a nie kilkaset.I mniej mi mięśnie drgają. Idz do apteki i kup sobie magne b6 ale ten dobry bo są magnezy które są słabo przysfajalne.Jeżeli badania krwi wyjdą ci dobrze to tak jak mówie w krwi musi wyjść dobrze ponieważ magnez jest pobierany z mięśni i z kiści, dlatego koniecznie badanie EMG na próbę tężyczkową

Jacop a co w krwi miałeś pierwiastki OK, ale w próbie wyszły już niedobory? Więc jak to leczyć? Pasylkami wystarczy? Druga sprawa: *Nieraz mam tak że drga mi mięsień żebra albo pod barkiem.* Tzn,. np. tu po lewej stronie gdzie masz serce? Leżysz i wibruje Ci klatka tak jakby wibrował telefon, niby to sercem ale serce normalnie pika, ale coś drga na klatce? Coś takiego miewałeś? Bo się zdarzyło parę razy, przykładam na lewą pierś rękę, (zawsze jak już prawie spałem tak miałem) i mi wibruje tam coś. Niby to nie serce niby to mięśnie, ale już sam nie wiem. Opisz jak Ty to odczuwałeś chyba, że masz na myśli coś innego.