Skocz do zawartości
kardiolo.pl

20 lat* rzadkie i intensywne zawroty głowy, impotencja

Gość Kamil1995

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kamil1995

Cześć, Miewam bardzo silne ataki zwrotów głowy. Pierwszy atak był w czerwcu w pracy(praca przed komputerem). Trudno mi to opisać... Po prostu pracowałem i nagle takie jakby uderzenie i bardzo silne zawroty głowy. Trwało to kilkanaście sekund po czym udałem się na dwór myśląc o niedotlenieniu. Nie pomogło. Przy ruszaniu głowa towarzyszyły mdłości. Stan ten ustał po godzinie. Potem wszystko było w porządku... W październiku to samo! Wyznawałem w domu miłość mojej obecnej dziewczynie. Nagle uderzenie i znowu zawroty. Kiedy odprowadzilem ja i wróciłem do domu stan był ciężki - zawroty nie ustapily i zwymiotowalem po czym zasnąłem. Obudziłem się po kilku godzinach i zawroty były - tylko mniejsze. Rano było w porządku. Wczoraj to samo... Leżałem na boku, przeglądałem internet. Uderzenie i zawroty. Pomyślałem o błędniku i wstałem - nie pomogło. Ponownie położyłem się do łóżka i tradyxyjnie każdy ruch to mdłości i zawroty. Zawsze towarzyszy temu szum w prawym uchu. Nie wiem czy ma to związek z tym ale mam problemy z potencja. Na początku stosunku podniecam się ale po chwili wszystko opada... Staramy się z dziewczyną ale tak jest bardzo często. O mnie: mam 20 lat, praca siedząca, nigdy nie było problemów ze zdrowiem, problemy z kręgosłupem - szerokie plecy, od dwóch lat pale e-papierosy, sporo przebywam na powietrzu, nie biorę żadnych leków. Tętno mierzone przed chwilą 100 uderzeń na minutę - stan spoczynku. Proszę o pomoc, boję się iść do lekarza. Chciałbym poznać opinie internetu przed udaniem się do lekarza.

Gość Mojarada

Nie możesz bać się lekarza musisz iść sprawdzić krew, mocz, dobrze wykonać echo serca, holtera ekg, może test wysiłkowy, ale musisz odwiedzić lekarza i chyba kardiologa. Na podstawie wyników będzie wiadomo coś więcej bo na razie nie wiadomo od czego to może być.