Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Proszę o pomoc

Gość Asieniek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Asieniek

Mam 23 lata, studiuję. Piszę z błagalną wręcz prośbą o pomoc/sugestie. Od kilku lat mam problemy z samopoczuciem. Zaczęło się od zaburzeń równowagi (uczucie *ciągnięcia* w jakąś stronę, problemy z równowagą ogolnie od czasu do czasu), więc seria badań (tsh, cukry, laryngolog, tomografia głowy, b12, ekg, ciśnienie, borelioza, nerki, wątroba- nic nie wyszło). 3 lata minęły a ja czuję się o wiele wiele gorzej i jest to nie do wytrzymania. Autentycznie, nie mam życia, skupiam się tylko na tym, żeby ogarnąć studia i nie mam na nic innego siły. Nie pamiętam dnia, ani jednego dnia bez bólu, bez zmęczenia i zestawu innych dolegliwości. Piszę tutaj z prośbą o pomoc, o pokierowanie mną, o sugestię, co mogę zbadać żeby w końcu znaleźć przyczynę tej agonii bo wszyscy lekarze odprawiają mnie z kwitkiem twierdząc że to *nerwy, stres*. Ciekawe, czym ja się mam stresować, skoro nie mam siły na nic więcej niż pójście na 1-2 zajęcia dziennie. Moje objawy: bóle głowy, uczucie ucisku na głowę, bóle szyi, bóle całe ciała od stóp do twarzy (bóle mięśniowe, kostne, stawowe), ciągła suchość w ustach, zmęczenie, osłabienie i brak energii, zaburzenia widzenia [okulista wszystko ok] i te okropne ciągłe *tykania* mięśni na całym ciele, delikatne skurcze, osłabienie mięśni, lekkie drętwienia, sucha skóra, ataki senności w ciągu dnia. Biorę magnez, tran, witaminę D i algi, odżywiam się całkiem ok, puję dużo wody. Co jakiś czas badam cukier, robię żelazo, morfologię, badanie ogólne moczu; badałam też ostatnio nerki, kwas moczowy, robiłam parokrotnie testy na boreliozę, usg brzucha, dopplera szyi i nóg, nic nie wykazały. Dzisiaj czuję się jak pijana, mam okropny ból głowy, bolą mnie wszystkie mięśnie, mam sucho w ustach i kręci mi się trochę w głowie. BŁAGAM o pomoc, ja już nie mam siły nawet żeby przez to płakać. Nie wytrzymam kolejnych tygodni z lękiem, że jak wyjdę na zajęcia to zasłabnę albo stracę czucie w mięśniach, że jstem chora na sm albo coś gorszego. Proszę o pomoc i serdecznie dziękuję z góry

Witaj Miałam to samo, chora na wszystko, a jednoczesnie zdrowa, zmeczona, bez życia, słaba, wycienczona, wzrok oslabiony, wyglad brzydki, skora sucha, wypadajace wlosy, nikt nie rozumial, wszyscy dziwnie sie patrzyli jak narzekalam, bylam mlodsza od ciebie wtedy. To moze nerwica, depresja itp, sprobuj pojsc do psychiatry, moze ci popoze, zycze powodzenia

Badałam tarczycę kilkukrotnie. Od paru dni nie wychodzę z domu bo mam silne bóle głowy, mięśni, suchość w ustach, osłabienie i dzwonienie w uszach :( bliscy nie chcą mi pomóc bo wydaje im się, że znowu sobie coś wmawiam i szukam uwagi :(