Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Prawidłowe tętno

Gość Magda

Rekomendowane odpowiedzi

Czy tętno pomiędzy 50-60 jest normalne? Zaznaczam że od czterech miesięcy mało się ruszam. Mam bardzo sidzący tryb życia. Dużo leżę. Zdarza się że po wstaniu z łóżka rano jak siadm na łóżku skacze mi 55 na 72 a jak wstanę i przejdę kilka kroków t dochodzi do ok 95. Po paru, parunastu minutach spada mi i normuje się pomiędzy 65-72, ale jak siedzę, albo leżę to mam znowu cęsto 50-60... Poneważ zdarzają mi się tachykrdie biorę Metoprolol 1/4 rano i 1/4 wieczór. Miałam 2x holtera. W pierwszym wyszła tachykardia zatokowa - lekarze mówią że to nic taiego, (dokuczliwe) w drugim - bez anomalii. Mam też spadki potasu do 3.5 ale wtedy zanim dostanę kroplówkę mam kołatania i słabość. dzięki
po pierwsze za czesto mierzysz i myslisz o tetnie i biciu serca po drugie nie zrwacaj na to uwagi po trzecie jesli holter nic nie wykazal zdaje sie ze masz nerwice musisz otrzasnac sie z letargu prezstac skupiac na sobie i zajac sie czyms innym mam to samo co TY dostaje czesto kroplowki z potasem jak mnie juz bardzo szarpie* mam tez chore nerki i wlasnie przez nie ucieka mi magnez i potas biore 6 tabletek dziennie przynajmniej tak twierdza lekarze nie jestem pewna ich diagnozy ale nie chce mi sie isc na kolejna gazometrie bo w koncu na jej podstawie stwierdzili kwasice cewkowa i metaboliczna, oczywiscie cierpie niewatpliwie na nerwice oraz stany lekowe z atakami paniki, chcesz pogadac gg 7348686 pozdrowienia
Dzięki, Napisz mi proszę gdzie się można udać na taki badanie nerek i na czym to polega? Jakie masz spadki potasu? Ja mam średnio 4,0-3,5 mimo że moim głównym posiłkiem są pomidory... Kardiolodzy nic nie widzą... po twoim poście zajrzałam do wypisów i na jednym zobaczyłam że mam średni puls 58 ze kokami do 90, najniżej 43... aż się przestraszyłam. Wtedy brałm 1/2 bisocardu. Mimo to nie ma nic o patologii tego stanu. Na innym holterze śrenia dnia 73 i nocy 53, ale zato tachykardia 11 x dziennie 138 do 44 - można się przekręcić: zawrty głowy duszności słabość... Dostałam teraz metoprolol biorę 1/4 2x dziennie. Czasem sobie odpuszczam ćwiartkę wieczorną bo mam i tak niski puls. Mimo to czasem ląduję z tachykardia na pogotowiu... o co w tym chodzi? Miałam zabieg zamknięcia PFO liczyłam że to minie po zabiegu...