Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Napady słabości, lekkie drętwienie prawej strony ciała

Gość Tomek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! mam 16 lat od miesiąca mam napady słabości, z dnia na dzień było coraz gorzej. Zaczęło się od kręcenia się w głowie przeszło na drętwienie prawej strony i słabości dodam że nie było przerwy, ataki były codziennie. Pierwszy napad trwał jakieś 2 tygodnie. po 2 tygodniach przerwy zaczęły się znowu. 3 dni temu w szkole poczułem że robi mi się słabo gdy wróciłem do domu od godziny 18 powróciły mi napady słabości. Do dzisiaj to postępuje i cały czas w godzinach wieczornych. Z dnia na dzień jest coraz gorzej i boje się. Z każdym dniem co będzie kolejnego dnia. Z każdym napadem występuje coś innego na przykład teraz robi mi się duszno i czuje jakiś ucisk na gardle. Dno oka prawidłowe, badania krwi i moczu też. Czy to może być związane z okresem dojrzewania ? Neurolog mówi że to niedotlenienie mózgu i lęki że tak naprawdę nic mi się nie dzieje tylko sobie wymyślam.
Tego nie wiem, czasem przechodzi... Dla pewności zrób podstawowe badania krwi, wybierz się do kardiologa, żeby zbadał twoje serducho. Jeśli wszystko będzie w normie, wtedy możesz przypuszczać, że to zaburzenia nerwicowe. Wtedy zacznij od jakichś ziółek: melisy, neospazminy... daj sobie trochę czasu:) Pozdrawiam:)
Witaj:) Ale cię znalazłam, myślałam, że to nie ty!!! Mówiąc zaburzenia, mam na myśli niektóre objawy nerwicy, charakterystyczne dla młodych ludzi:) Można postawić między nimi znak równości. Nerwica to choroba wykluczeń, organicznie jesteś zdrowy, ale czynności poszczególnych narządów mogą szwankować, np. może ci mocniej bić serce, możesz mieć zawroty głowy, jakieś lęki itp. Dlatego ważne jest, żebyś się dokładnie przebadał:) Trzymaj się
Drętwienie mam do dzisiaj. Doszły jeszcze nudności i ból głowy z lewej strony ;/ Boje się że to może być guz mózgu. Tomograf mam dopiero 30 listopada. Przestało mi się na szczęście kręcić w głowie. Przed tym całym bólem głowy i nudnościami czytałem dużo o guzie no i widziałem jego objawy. Na następny dzień miałem już ból głowy i nudności - to czego mi brakowało do kompletu. Możliwe żebym się tak nakręcił ? Mam dopiero 16 lat a w rodzinie nie miał nikt nic z głową.
Witaj Tomek. Podobnie się nakręcałeś jak ja w lipcu mnie to dopadło gdyż miałem stresujący okres w życiu, (ślub, obrona pracy mgr, nowa praca itp) Też bolala mnie strasznier glowa i mialem przypuszczenia co do guza mózgu, porobiłem tomografie, nic nie wyszło, poszedłem dalej zrobiłem rezonans magnetyczny, dalej nic nie wyszło, w koncu zdiagnozowali nerwice, która ty tez masz na 100% a nie zadne tam guzy!!!!Z nerwicą zmagam się do teraz i jest to okropne, ostatnio przerzuciłami sie na serce. Staram sie o tym nie myśleć ale strasznie ciężko nic nie da!o mi jest. Pozdrawiam i nie nakręccaj się bo t
hej! na imie mam Monika mam straszne bole głowy z takimi uderzeniami krwi do mozgu pod cisnieniem, zawroty głowy suchosc w ustachu, uczucie oslabienia a wreczcz omdlenia, dretwienie lewej gornej konczyny, poca mi sie rece i stopy i sa zimne. proszepomozcie czy to jakas powazna choroba? czy to nerwica? czy ktos to moze miał?a i jestem ciagle zmeczona i bym ciagle mogła spac
hej! byłam własnie u neurolaga i stwierdził, ze mam stany lękowe przepisał mi SPAMILAN 3 x dziennie po 1 tabletce, no zobaczymy czy to cos pomoże! ja mam taką nadzieje bo juz mam dosyc tego ciagłego złego samopoczucia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! podczas ataku cisnienie mam ok tzn:11080, ale za to puls mam 150. A ty masz podobne ataki? pozdrawiam
moje ataki polegaja na ty ze np: jestem w domu siedze sobie spokojnie a tu nagle robi mi sie słabo czuje ze nogi i rece mam jak z waty i ze zaraz odlece potem robi mi sie goraco mam tachykardie trzeso mi sie rece i nogi przy czym sa bardzo zimne i spocone i wogole robi mi sie zimno i wtedy juz cala sie trzese i tak to trwa przez jakies 20 minut no i oczywiscie te okropne cisnienie w glowie i zawroty a potem mam bardzo sucho w ustach i chce mi sie pic!!!!!!!!!!!!! i tak to u mnie wyglada super nie!!!!!!!!!!!!!! wy tez cos takiego podobnego macie?
U mnie atak też pojawia się nagle bez niczego. Wcześniej miałem taki okres że jak mnie coś dopadło to trzymało mnie 2 tygodnie np zawroty głowy ... teraz jestem w takiej fazie że czuje jak by nerwica dawała sobie spokój już mam rzadko jakiś atak. Lecz mam objawy które mam nonstop - jak jestem senny to prawa powieka tak jak by się kleiła do snu a lewa nie :| Czy to od nerwicy ?
KAINMEIZ: Nie wiem akurat tak to nie miałam, ale w nerwicy wszystko jest możliwe, na początku miałam takie objawy, że nie wierzyłam, że w nerwicy może tak byc. Może w nocy zle sypiasz i potem w dzień jesteś senny. A zawroty głowy to typowo nerwicowe objawy, najlepiej zrobic badania jak wszystko ok to wiesz już, że to od nerwów. Pozdrawiam MONIKA: W tej chwili jestem bez żadnych leków, to drugi nawrót choroby u mnie. Za pierwszym razem brałam seroxat i pomógł, ale bez cudów nie oszukujmy się, bo cudów nie ma. teraz około roku jestem bez leków i znowu się zaczyna, jest coraz gorzej. Staram się nie brac leków i narazie sama walczę, bo dużo rzeczy już wiem - weteranka ze mnie - a tak serio to nienawidzę brac leków. Pozdrawiam Moniko
ja tez mam cos takiego jak juz sa zawroty głowy to trwaja przez 2 tygodnie potem dochodzi do tego ostry bol głowy i tak to sobie trwa około miesiaca i potem przechodzi. przy tych zawrotach głowy jestem senna i mogłabym spac nawet cały dzień strasznie mnie to meczy mam nadzieje , ze to juz niedługo przejdzie! pozdrawim