Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czy ktos zazywa depralin ? Proszę o kontakt ? PROSZĘ ODEZWIJCIE SIE ?

Gość Monia 122

Rekomendowane odpowiedzi

Udało mi sie właśnie zalogować na starym loginie. Skoro piszesz, ze od grudnia zmiana leku domyślam sie, ze było jak u mnie...pewnie lekarz powiedział żebyś dała depralinieoraz jeszcze czas, bo to dobry lek tylko trzeba czasu i cierpliwości. Cóż..lek jest jednym z najnowszych na rynku, u mnie sprawdziła sie teoria lekarza, ze trzeba byc cierpliwym i dać mu czas, u Ciebie tez tak moze byc, lub druga opcja to nie jest Twój lek i powinnaś wziąć inny, ale z drugiej strony gdyby to nie był Twój lek to miałabyś uboczne, a Ty nie widzisz zmian....pamietam, ze miałam taki etap, juz nie wiedziałam czy działa lek czy w ogóle czuje na nim różnice...a jednak on działał i działa, najwieksza zmianę poczułam gdy powiedziałam sobie..niech sie dzieje co chce, ale o siebie trzeba walczyć wiec nie dam sie temu co mnie tak męczy, bo juz mnie to wkurza :) Ciesze sie, ze i Ty sie nie poddalas, bo szukasz zmian i poprawy, bierzesz leki, a to sygnał, że szukasz sposobu. Potrzeba kilku spokojnych miesięcy aby dojść do równowagi, a Ty juz dawno nie miałaś chyba spokojnego okresu, bo wciąż męczą cie objawy, rozumiem Cie, bo to miałam. Jestem natomiast przekonana, ze juz bliżej jak dalej i niedługo przyjdzie Twój czas :) Jaka dawkę Depralinu bierzesz? Pracujesz czy zwolnienie? Miałaś w tym roku urlop? Suplementujesz magnez i witaminę D? ściskam Cie Monia i główka do góry :)

Czesc KASIA. Nie mam większych problemow. Moja nerwica bierze sie z cholernego leku o serce. Jak nie mam parę dni kołatania serca to i nerwica lżejsza, ale jak tylko kolacze to jestem sztywna ze strachu i nic do mnie nie dochodzi. Trzęsę sie cala. Nie umiem sobie tego wytłumaczyć. Zeby wyjsc z nerwicy musze pozbyc sie kołatań serca, bo one sa u mnie źródłem strasznego wrecz paraliżującego leku. a nie mogę sie ich pozbyc, bo jak ??? Lekarz nie daje nadziei, mówi , ze tak niektorzy maja. Bede brala od grudnia nowy lek. Mam z nim związaną duza nadzieje, ale jest jeszcze to cholerne tycie po nim...

Hej Monia, NO tak, to cholerne błędne koło, kołatania sa, bo sa i je czujesz i o nich myślisz, a nie możesz o nich przestać myślec, bo je masz.... Aby ich nie było trzeba przestać o nich myślec, ale aby o nich nie myślec trzeba ich jakiś czas nie miec żeby przestać.... pokręcona teoria, ale prawdziwa... Serce potrzebuje żelaza i magnezu miedzy innymi, a mózg i organizm, kości tez witaminy D i wapnia, suplementujesz to Monia? Nawet nie wiesz jak to ważne i jak wiele po 3 miesiącach zażywania mi to dało. Naukowcy twierdza, ze wit D powinnismy w tych czasach przyjmować cały rok, juz nawet w lecie gdy słońce jest mocniejsze, nie bez kozery witamina ta jest zwana witamina życia. Polecam przez 3 miesiące wit D i wapń, a do tego żelazo, magnez i b6 i wtedy zauważysz różnice. Spróbujesz? sam antydepresant niczego nie załatwi, bo trochę przeobrazilas lęki w obsesje na punkcie serca i zaszło to daleko, myślałaś o terapii? NO i to co powiedział lekarz, ze niektórzy tak maja przez całe życie uważam za jego bezradność lub brak czasu na szersze wytłumaczenie Ci jak możesz to zmienić, bo nie musi tak byc wcale skoro serce masz zdrowe, bo robiłaś badania i nawet holtera. Jestes w takim samym błędnym kole w jakim byłam ja, nietani nic nie było w stanie mi niczego wytłumaczyć, bo lęk mńie paraliżował... Musi upłynąć więcej czasu i sama do tego dojdziesz gdy sie wyciszysz Dobrze, ze jestes pozytywnie nastawiona do zmiany leku, a tym, ze przytyjesz sie nie martw, bo ważne, ze bedziesz zdrowa, a schudnąć zawsze mozna, po depralinie tez jedni tyją, a inni chudną, ja biorę od lutego i waga stoi w miejscu wiec nie myśl o tym tylko miej to w tyłku najgłębiej jak sie da :p Pozdrawiam

Cześć. Czytam o waszych problemach i mam od kilku lat tak samo. Raz jest dobrze raz jest źle zależy czy o tym myślę czy mam dużo na głowie. Teraz mam do was pytanie. Przeszedłem grypę strasznie się przestraszyłem gdyyż jestem za granicą i nie mam jak udać się do lekarza a boję się o powikłania. Czy grypa mogła mi zaszkodzić na moje leczenie ?  Dodam że mam napady lękowe i uczucie jak bym nie mógł nabrać powietrza, biorę 1 tabletkę rano depralin i 0.5 tabletki propranololu od kilku dni ten stan się nie zmienia, mam zwiększyć dawkę ?