Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czy ktos zazywa depralin ? Proszę o kontakt ? PROSZĘ ODEZWIJCIE SIE ?

Gość Monia 122

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Monia122

Hej, ja jeszcze nie wzielam, strasznie sie boje. Dostalam go na kolatania serca, a w ulotce wyczytalam , że on powoduje zaburzenia rytmu i wydluza odcinek QT. Mam ten odcinek na granicy i mam zaburzenia rytmu i dlatego bardzo sie boje go zaczac brac,

Hej :) W jakim wieku jesteś? Ja go biorę, zaczęłam od połowy tabletki na noc...tak ostrożnie i czuję się rewelacyjnie, a uwierz mi na słowo, że większej panikary od siebie nie znam i bardzo bałam się brania tego leku, a teraz dzęki niemu czuje, że żyje. Wiem od Pani doktor, bardzo dobrze wykształconej w dziedzinie psychiatrii, która ma ogromną wiedzę, ze jest to lek, który niemalże nie daje ubocznych i rzadko kto go nie toleruje. Ja miałam na początku kilka razy biegunkę, ale nawet nie wiem czy to od depralinu, czy od tego, że w tym samym czasie zaczęłam pić czystek, a działa on na jelita. Teraz natomiast minęło i czuję sie dobrze, a miałąm mnóstwo objawów psychosomatycznych. Od jakiego lekarza dostałąś ten lek? i na co dokładnie, bo to antydepresant, a nie lek na serce przecież wiec proszę Cie o szerszy opis jeśli mam Ci pomóc. Po drugie nigdy nie czytaj ulotki, bo jak się nakręcisz to będziesz miałą wszystkie uboczne. Po trzecie lekarzowi się mówi o wszystkich przebytych chorobach i dolegliwościach i wtedy dobiera lek dlatego pytam czy powiedziałąś o dolegliwości z sercem lekarzowi? jesli tak to on wie co przepisuje i robi to po to by Ci pomóc. Na każdego leki działają inaczej, ale nastawienie jest bardzo ważne.

Gość Monia 122

Czesc, mam 47 lat, mam wiele objawow somatycznych. Ten lek mi zapisal psychiatra, mowilam, że mam kołatania serca, ale wyczytalam w ulotce, że ostroznie stosowac u osob z zaburzeniam rytmu i to mi starczylo. Ja juz nuie moge wytrzymac sama ze sobą. Teraz tak sie nakręciłam, że nie połkne tego leku, bo chyba bym umarła ze strachu... Wiem , że jestem nienormalna... Zarejestruje sie do kardiologa od zaburzen rytmu i spytam o jakis lek dla mnie.

Spokojnie, nie jesteś nienormalna tylko czujesz lęk!! I nie czytaj ulotek tylko konsultuj je z lekarzem. Ja miałam dolegliwości psychosomatyczne chyba w każdej postaci min zawroty głowy, poczucie odrealnienia, drętwienie konczyn, osłabnięcia, natrętne myśli i taki strach, że ledwo funkcjonowałam, od rana do wieczora nie miałam sił wstawać z łożka. Zawsze jest jakiś ratunek!! Pamiętaj, że z tego się wychodzi tylko teraz jesteś w panice i nie myślisz racjonalnie. Wielu ludziom te leki pomogły, one nie otumaniają, po połowie tabletki nic Ci się nie stanie! ale czy mówiłaś lekarzowi o dolegliwościach z sercem?

Kardiolog to nie psychiatra i nie dobierze Ci leku lepiej od psychiatry więc powinnaś psychiatrze powiedzieć o wszystkich chorobach i ewentualnie skonsultować depralin z kardiologiem, atakże z farmaceutą, bo oni na składzie i na lekach znają się jeszcze lepiej! Jestem świetnym przykładem na to, że te leki pomagają przy naszych dolegliwościach, a też choruje na tarczyce, jestem po operacji lewego płata tarczycy i tarczyca serducho też osłabia, a biorę ten lek i mówiłam o tym psychiatrze. Postaraj się uspokoić i uwierz w to, że to nam pomaga. Jestem na wątku * Lęki, nerwice, obsesje wyleczalne* gdybyś chciała jeszcze pisać ze mna lub moje gg 42703476

Gość Melania88

Hej, ja dostałam od psychiatry ten lek na nerwice i napady paniki, leku.... Tez mam kołatania serca i informowałam o tym lekarkę U mnie w momencie ataku rośnie i ciśnienie i puls miewam 140/85 puls do 160 mysle ze umieram drętwieją mi rece nogi kreci sie w głowie robi duszno dziwne uczciwie w klatce piersiowej chodze wtedy niespokojna w kółko musze wyjsc na dwór ostatnio w piżamie w srodku nocy wyszłam przed dom chodziłam jak nakręcona w momencie ataku na serce przyjmuje beta bloker concor Cor oraz hydroxyzimum, kiedys miewalam te ataki bardzo rzadko wystąpiły u mnie po smierci taty ktorej byłam naocznym świadkiem nawet podjęłam próbę reanimacji, a teraz bywa nawet ze i co 2 dzien, atak trwa do godziny. Najgorzej ze naczytałam sie na forach stronach ze to moze byc migotanie komór ktore w konsekwencji prowadzic moze do zatrzymania krążenia wiec oczywiście nikt nie jest w stanie niczym wybić mi tego z głowy strasznie sie boje nawet ostatnio zamkniętych przestrzeni piwnicznych knajp czego wczesniej nigdy nie miałam wręcz wysmiewalam innych którzy to mieli a teraz sama sie mecze, słyszałam ze skuteczna jest terapia z psychologiem jednak ja z rożnych przyczyn nie jestem w stanie jej podjąć... Psychiatra powiedziała mi ze pierwsze dni z lekiem deptalin beda ciężkie kazała brać rano po śniadaniu 1 tabletkę w dawcę 10mg Powiedziała ze to trwa do 7 dni to trzeba przeczekać uzbroić sie w cierpliwość a do 3 tyg. następuje nasycenie organizmu lekiem i następuje poprawa wiec nie pozostaje nam nic innego jak czekac na Ten zbawienny cud bo powiem wam ze juz wymiękam stres niszczy całe moje zdrowie od żołądka jelit włosy lecą mi garściami na twarzy wyglądam jakbym sie posunęła o 15lat... Chce sie od tego uwolnić i byc taka pozytywna osoba jak byłam przed

Gość Monia 122

Cześć, ja założyłam ten watek. Tez mam depralin, ale bardzo boje sie go brać, jeszcze sie nie odważyłam, bo mam kołatania serca, a na tym leku jest napisane, ze ostrożnie u osob z zaburzeniami rytmu i z niskim tetnem spoczynkowym , a ja mam w spoczynku około 50 - 60 i teraz sie boje. Juz nie daje rady, rozsypuje sie , chce cos wziąć , ale sie boje, może sa jakieś inne leki, co nie działają ana serce//

Gość MELANIA88

Mowilas psychiatrze o kolataniach? Ja spoczynkowe mam wysokie bo 80-100 Teraz mnie przestraszylas a planowałam zacząć brać od przyszłego tygodnia.... Musisz wziac jedna tabletkę czyms sie zajac zeby nie myslec i nie wkręcać sobie skutków ubocznych a jakby sie cos działo skontaktować sie z lekarzem. Moze skonsultuj to chociaż z rodzinnym? Ja mojej mowilam o tym ze serce mi świruje a ona mowi ze świruje bo sie nakręcam i stresuje i przed oczami od razu mam tylko śmierć dlatego tak sie czuje

Zajrzałem przypadkiem....Co to za tekst????!!! *Nienawidzę siebie* Zacznij od polubienia siebie, to inni są mniej warci i głupsi. Nie wsłuchuj się zbytnio w swoje zdrowie...co ma być to będzie, niby okazy zdrowia nagle odlatuja....ważne żeby jako tako rozsądnie przepękac to zycie. Dobra, dobra, wiem że nie ma reguły na *rozsądnie* Nie będę się odzywał, ale trzymam kciuki, bo ta ładnie masz na imię, Monia :) https://www.youtube.com/results?search_query=monia+peter+holm

Wzielam dzis pierwsza tabletkę i juz czuje efekt chociaż lekarz mowil ze bedzie to troche trwało zanim poczuje ten pozytywny póki co z negatywnych to tylko senność lekka i mdłości ale ja choruje na refluks wiec moga one byc tez od tego, a Ty wzięłaś w koncu? Skonsultowałam sie z jakims lekarzem?

Gość Monia 122

Ja zacznę brać depralin od poniedziałku, znowu byłam u kardiologa i psychiatry, kazali brać. Bardzo sie boję, Założyłam ten watek i obiecuje, że bebe pisała codziennie jak sie czuje. Chce zęby inni mogli skorzystać, wiec będę pisała.

Wiesz co bierz smialo na poczatku troche u mnie lipa byla ale moze to i z tego ze tez sie balem i panikowalem za bardzo i doszukiwalem sie skutkow ubocznych mmialem dziwne uciski na glowie zawroty teraz bol glowy minal zawroty mniejsze ale sa a panika jeszcze zostala :) np teraz bola mnie plecy i nie wiem czy to nie zawal :) ehh dziwna sprawa ta nerwica kaza olac takie objawy ale jak przyjdzie cos naprawde ?:) hmm

Gość Monia 122

Witam, obiecałam , ze będę pisać jak mi się żyje na depralinie. W końcu wzięłam , chociaż bałam się strasznie, w pierwszy dzień myślałam , ze umrę, ale... ze strachu. Przez tydzień nic się nie działo, jedynie spać nie mogłam, nie chciało mi się. Dziś jest 14 dzień brania depralinu w dawce 5 mg. W drugim tygodniu brania zaczęły się pojawiać uboczne: miałam skoki ciśnienia, zawroty głowy, bol głowy, osłabienie, ale jak już nie mogę to biorę mala dawkę afobamu i czekam na lepsze czasy. Jeszcze nie czuje pozytywnego działania depralinu, Mam niskie tętno, a na depralinie jest napisane : * wolne boicie serca* i to mnie troche niepokoi, ide do kardiologa, żeby zdecydowal. Odezwe się wkrótce,

Gość Kasiaaaaaa

Hej Monia, Tu Kasia....jak żyjesz? Lepiej? Sa juz efekty? Mam nadzieje, ze tak, weszłam aby zobaczyć czy wciąż piszesz i widzę, ze juz dawno nic tu nie wpisałaś. Ja jeszcze na depralinie jestem, czuje sie dobrze i mam nadzieje, ze Ty także. Pozdrawiam

Czesc, czy to ta Kasia , z którą pisałam maile ? Biorę cały czas depralin i zadnej poprawy. Od grudnia będę miala zmianę leku na mirtor. Lek dobry, ale martwi mnie, ze powoduje wilczy apetyt i ludzie tyja strasznie na nim. Moze nie wszyscy, ale to mnie odstrasza... Pozdrawiam Cie gorąco !

Gość TaKasiaaaaaa

Hej Monia ...żartujesz ? zero? Nic? Żadnej najmniejszej poprawy? Zawroty, kołatania i inne nie zmniejszyły sie? jej miałam nadzieje, ze juz powinnaś obserwować pierwsze zmiany, ja po 7 miesiącach brania dopiero zauważyłam, ze wracam do sił i zaczynam byc dawna soba, kosżtowalo mni to dużo czasu i pracy, ale efekty sa, biorę wciąż 15 Depralinu i zejdę z niego w maju 2017, podobno efekty leku widać po pół roku najbardziej i tak tez było u mnie, wcześniej tez dużo pracowałam nad soba dlatego tak dobrze mi szło...NO i problemy sie skończyły wiec było mi lżej...masz aktualnie na głowie jakies kłopoty z wyjątkiem nerwicy? Moze trzeba je rozwiązać jakoś i wtedy sie poprawi...tak było u mnie