Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Osłabienie, zawroty glowy i problem ze wzrokiem.

Gość Dz125

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 16 lat, dzisiaj wyszedłem na dwór pomóc przy robocie i po jakimś czasie pojawiła mi się plamka w jednym oku taka malutka. Po jakimś czasie plamka na lewym oku powiększyła się, dostałem zawrotów głowy, bólu głowy i miałem problem ze wzrokiem i koncentracją, nic innego mnie nie bolało i nic innego mi nei dolegało. Poszedłem do domu i położyłem się na jakiś czas, lecz nic to nie zmieniło - tyle, że plamka w lewym oku zniknęła. Dodam, że wcześniej ćwiczyłem 30 minut po wstaniu z łóżka. Ćwiczyłem ok 15 minut, lecz wykonywałem trudne i męczące ćwiczenia, czy to coś poważnego?

Powinieneś natychmiast zgłosić się do okulisty.W każdym szpitalu gdzie jest oddział okulistyczny sa dyżury w weekendy.Można się tam zgłosić w nagłych wypadkach. Jeżeli cos ciężkiego dźwigałeś,to mogło się coś stać .Nie dźwigaj i nie schylaj sie dopóki lekarz nie stwierdzi co to jest.Być może będzie konieczne USG oka.Może to odłączenie ciała szklistego? Kto wie. Do okulisty natychmiast.I pamietaj,że ćwicząc nie należy przesadzać,bo mozna sobie zaszkodzić. Na razie wstrzymaj sie z ćwiczeniami dopóki lekarz sprawy nie wyjaśni.