Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czy ktos moze opisac jak odstawiał lek propranolol? w jakich dawkach

Gość syska

Rekomendowane odpowiedzi

Brałam rok temu ale już nie pamiętam jak to odstawiałam chyba brałam dwa razy po 10mg dziennie, póżniej pół rano i pół wieczorem,a później już nie pamiętam...jakoś po ćwiartce chyba, nie wiem bo to lekarka mi wtedy mówiła jak i co. A teraz zaczęłam go znów brać zużyłam jedno opak.tez 10mg.jestem w trakcie zazywania drugiego opk. przez jakis czas bralam 2 razy po 10mg. a teraz już 5tygodni biore po pół tabl dziennie rano i wieczorem, lekarka nie zaleciła jeszcze go odstawić bo wyszło mi na ekg że za szybko biło mi serce a to dlatego bo robiłam ekg z marszu.. A jak by wyszło dobrze to by pewnie mówiła mi żeby go odstawić np zażywać po ćwiartce...czyli pół tabl dziennie I chyba od jutra będe brać po ćwiartce tylko nie wiem przez jaki okres czasu ? kazała mi przyjść za miesiąc powtórzyć ekg. może do tego czasu brać po ćwiartce a pózniej nie wiem jak

Biorę Propranolol 10 mg - 1 rano i 1 wieczorem już od ponad 20 lat Parę razy odstawiałam ten lek, ale tak normalnie- nie brałam i już, i nic się złego nie działo! Po jakimś czasie , kiedy potrzebowałam , znów zaczęłam go brać- i też nic złego nie było. Ja uważam, że / przynajmniej w moim przypadku/ nie trzeba tego leku odstawiać zmniejszając dawki, tylko go po prostu nie brać. Pozdrawiam wszystkich *arytmowiczów serca*Grażyna.