Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość beata75

Rekomendowane odpowiedzi

Mój tata ma podejrzenie zawału, w związku z tym lekarz kardiolog zaproponował przeprowadzenie badania koronografii, ale nasz problem polega na tym,że tata jest pacjentem dializowanym .Czy to badanie w tym przypadku jest niezbędne ,czy istnieje inna bezinwazyjna metoda oceny naczyń wieńcowych.

Witaj, Dializa w niczym nie przeszkadza koronarografii i koronarografia nie przeszkadza dializie. Kontrast podawany podczas koronarografii nie uszkodzi już bardziej nerek. Trzeba tylko obi procedury zgrać czasowo i najlepiej wykonać koro... w ośrodku że stacją dializ. Jeśli lekarze *podejrzewają* zawał to chyba nie ma się co zastanawiać. Zawał to stan ostry, stan zagrożenia życia i raczej trzeba się spieszyć. Jeśli chodzi o diagnostykę i leczenie zawału to nie ma lepszej metody. Przegadajcie to wszystko z lekarzem prowadzącym. Sądząc z Twojego wpisu na forum to chyba chodzi o niestabilną postać choroby wieńcowej lub przebyty zawał a nie ostry stan bo tu raczej nie ma czasu na zastanawianie Pozdrawiam Marcin Syzdół

Gość Asiafizjo

Szanowni Państwo Zwracam się z uprzejmą prośbą o wypełnienie mojej ankiety, której wyniki posłużą mi do napisania pracy licencjackiej. Jestem studentką V roku Fizjoterapii na Akademii Wychowania Fizycznego w Poznaniu. Tematem mojej pracy jest: *Związek między strategiami radzenia sobie ze stresem a poziomem zaangażowania w proces rehabilitacji pacjenta po zawale serca* Z góry dziękuję za wypełnienie ankiety i za pomoc! Pozdrawiam. LINK DO ANKIETY: http://goo.gl/forms/g8yAQcsabJ

Gość magda912

Witam serdecznie Piszę pracę odnośnie oceny stylu życia chorych dializowanych. Zwracam się do Was z ogromną prośbą o chęć wypełnienia anonimowo ankiety. http://goo.gl/forms/JFng7Fbvdz Serdecznie dziękuję wszystkim za okazaną pomoc.