Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica -osoba współuzależniona

Gość Ewelina67

Rekomendowane odpowiedzi

Ewelinko a mówiłas lekarzowi o tych biegunkach , bo jak można przytyc skoro biega się co chwile do toalety.Jak byłam teraz w aptece to rozmawiałam z dziewczyną która tam pracuje i też mi mówiła że nerwica daje różne objawy ona już choruje czwarty rok a było tragicznie mówiła że nawet tydzien nie wstawała z łózka i jakos za pomocą leków z tego wyszla . Zaprosiłam ją na kawę to się więcej dowiem.

Gość Ewelina67

Mówiłam o tej biegunce ale to ja ją mam przy atakach! A z badań to tak jak pisałam mocz i krew zrobić musze bo jem żelazo bo miałam niskie i chyba tyle narazie nigdzie mnie lekarz nie kieruje no i ten ginekolog a co dalej to niewiem

Gość Ewelina67

Ja wiem ze chudne z nerwów dzięki mojemu mężowi dzień w dzień pije wiecznie siedzę sama wieczorami z dziećmi a on robi to nie dość że musi to na złość mi już nie mogę się doczekać wizyty i psychiatry jak on ze mną pójdzie możesz coś to da ile można! Sam jego widok pijanego działa mi tak na nerwy ze szok a z drugiej strony martwię się p niego bo wiem ze któregoś pięknego dnia to się źle skończy i dlatego moja psych powiedziała ze jestem osobą współuzależniona i co jej z tego ze ona będzie mnie leczyć jak mąż mi dokłada! Żyję jego życiem musze nauczyć się żyć swoim życiem

Witaj Ewelinko trochę nie pisałam ponieważ mój mąż wyjeżdzał wczoraj w delegacje i musiałam go naszykowac. Teraz przez dwa tygodnie mam luz bo jego nie będzie, współczuję tobie że masz taką sytuację i mogę ciebie pocieszyc że nie jesteś sama , moj mąż nie pije ale wykańcza mnie psychicznie dlatego musimy się wziąśc w garśc i się nie dac.Mnie teraz czeka ciężki tydzień ponieważ mam robione dużo badań

Witaj Co u ciebie ?Jak dzionek?.U mnie dzisiaj świeci słoneczko , ale ja oczywiście już się denerwuję bo w piątek mam gastroskopie i wiem jakie to badanie , tragedia .Jutro mam usg tarczycy i zobaczymy jak wyjdzie , Ewelinko napisz jak ty się czujesz po lekach bo mi one chyba nie pomagają a po tej większej dawce jeszcze gorzej i dla tego zapisałam się za tydzien do psychiatry ale nowej bo mój to nic konkretnego . Wiesz pomyślałam sobie że byśmy mogły wymienic się num tel , ja mam darmowe rozmowy do wszystkich sieci to mogłabym do ciebie dzwonic . Buziaki

Gość Ewelina67

Hej no ja po lekach ok odkąd biorę ten SERTAGEN to nie miałam żadnych ataków itp tzn raz miałam u siostry i wzięłam wtedy alpragen pół tabletki i od razu minęło a tak to czuję się w miarę ok gdyby nie pogoda bo u mnie ciągle pada zero słońca. Ja wczoraj byłam u endokrynologa z wynikiem usg niby wszystko ok przyjść na kontrolę za rok na usg bo jakaś malutka torbielka jest ale to nic złego ,kończę brać tez żelazo i będę chciała iść na kontrolę czy wszystko ok bo może to od żelaza juz nie wiem sama będę też chciała zrobić to badanie na bolerioze i niewiem jeszcze na co!a Ty się nie denerwuj będzie wszystko ok nigdy nie miałam gastroskopi ale słyszałam że jest nie przyjemne ale dasz rade !A co do tel możesz mi dać swój numer tylko ze mam chwilowo telefon w serwisie i mam taki z którego mogę pisać tylko smsy hehe

Ja mam super lekarkę rodzinną ona mi pisze dużo skierowań a to dla tego że schudłam w ciągu czterech mies 8 kg , a jak idę do jakiegoś specjalisty to trochę dodaję objawów niż mam i dają mi skierowania , no i coś też robię prywatnie na parę lat będę miała spokój .W końcu płacimy podatki i mamy prawo zadbac o własne zdrowie puki nie jest za pózno

Witaj Ewelinko , nie pisałam ponieważ była u mnie siostra parę dni i trochę się rozweseliłam , a poza tym to byłam u fryzjera bo szłam z córką na urodziny , byłam u stomatologa , u psychologa bo jak pamiętasz będę chodziła trzy miesiące na terapię grupową to jest terapia behawioralno poznawcza , ponoc po takiej terapi można całkowicie odstawic leki na tyle jest skuteczna . Jutro idę na badanie dna oka i do psychiatry na kontrolę , a fejsbuka niestety nie mam , kiedyś miałam i za dużo na nim siedziałam.A co u ciebie Ewelinko jak samopoczucie , leki tobie pomagają, i czy masz skutki uboczne ?.Pozdrawiam i buziaczki

Gość Ewelina67

Mi leki chyba pomagają nie chce myśleć ze to dzięki nim jest dobrze, żeby później się nie rozczarować no ale jest ok samopoczucie wporzadku skutków ubocznych nie miałam żadnych trochę z rana mi było nie dobrze i mi zęby zaciskalo tak trochę ale już jest ok!szkoda ze nie masz fb może załóż znów będziemy częściej rozmawiać :) i się zobaczymy hehe. No widzisz to faktycznie się rozerwalas to dobrze przynajmniej się nie nudzilas i nie myślałas buziaki i pozdrawiam

Cześc Ewelinko, u mnie wszystko ok no a badania oczywiście wyszły wszystkie dobrze tylko jeszcze w kwietniu mam kolonoskopie . U mnie nerwica trochę odpuściła i pojedziłam trochę z mężem po mieście byłam też w kościele , staram się trochę wyluzowac i czytałam że dobrze zmienic dietęna bardziej zdrowszą zobaczymy co z tego wyjdzie .Pozdrowionka i buziaki

Witaj Ewelinko , ja się teraz nie odzywałam ponieważ nie miałam internetu, a u mnie jakoś leci zmniejszyłam dawkę leku no i oczywiście pogorszenie , mam zapisane nowe leki ale boję się je wziąsc a poza tym lekarz stwierdził u mnie jeszcze depresję , ale jakoś muszę z tego wyjśc , a co do fb to postaram się go założyc . Buziaki