Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica -osoba współuzależniona

Gość Ewelina67

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Ewelina67

Witajcie jestem tu nowa i pewnie taki temat już był no ale może ktoś się tu odezwie 😊 moja historia zaczęła się dwa lata temu był to wyjazd na wakacje z dziećmi i mężem i ze znajomymi w połowie drogi przeszły mi jakby motyle w brzuchu zrobiło mi się jakby słabo i mdłości i oslablam na pierwszym postoju pobiegłam do kibelka żeby z wymiotowac i do tego biegunka po dojechaniu na miejsce dalej mi było tak samo wieczorem przed spaniem cały pokój wirowal i nie dobrze mi i biegunka i tak cala noc później przez dwa dni mnie tak trzymało przestałam całe dnie zero apetytu i pytanie co mi jest? I przeszło wiec ostatnie cztery dni wakacji było ok! Kolejny raz następne wakacje znowu w tym samym miejscu to samo mi się stało i znów parę dni męki pytanie co mi jest może to choroba lokomocyjna wzięłam syrop na chorobę lokomocyjną nie pomógł ani trochę powrót do domu było ok nic mi się nie działo i znów wszystko ucichlo! Za jakiś czas obudziłam się w nocy całe ciało się trzęsie chociaż zimno mi nie jest oblewaja mnie poty raz gorąco raz zimno wstałam żeby napić się wody doszło ze mi słabo kręci się w głowie zaraz zemdleje wzięłam ibuprom bo może coś mnie rozkłada i po jakimś czasie zasnelam druga noc to samo poszłam do rodzinnego porobilam badania krew i mocz usg brzucha i nerek nic mi nie jest może to zespół napięcia przrdmiesiaczkowego stwierdził lekarz poszłam do ginekologa i tez nic stwierdził że może to silne skurcze macicy i znów wszystko ucichlo do teraz na początku stycznia zaprowadziła syna do przedszkola siedziałam z młodsza córka i nagle dziwne silne uciski głowy z lewej strony a z prawej strony rozmazywaly mi się litery w oku kręci się w głowie uciska w klatce piersiowej serce szybko wali trudno się oddycha cala się trzęse zaraz chyba zemdleje kurcze co mi jest sucho w buzi blada biegunka ... Zadzwoniłam po mamę żeby córkę wzięła bo nie dam rady i po męża i do lekarza!lekarz stwierdził że to wirus ok niech będzie trzy dni znowu męki przestałam całe dnie i noce i w tym samym tygodniu trafiłam z tymi samymi objawami na sor tam stwierdzili ze to odwodnienie nie cztery kroplowki i ze jakiś wirus tłumacze im ze ja biegunkę mam tylko wtedy gdy jest atak tego czegoś do dwóch godz no ale to wirus i odwodnienie wracam do domu parę dni spokoju znowu to samo wracam na. Szpital czekam 3,5godz wszystko przechodzi lekarz stwierdził że to zespół hiperwentylacji i przepisał hydroksyzyne!ataki znów wracają hydrokzysyna pomaga trochę na tyle ze nie trwa to już trzy dni tylko jeden dzień ale później jestem zmęczona ospala nic mi się nie chce! Poszłam do rodzinnego porobilam badania wszystko ok żelazo tylko trochę niskie poszłam do neurologa dostałam skierowanie na eeg (idę w tym tygodniu) i tarczyce tsh wyszło poniżej normy powtorzylam badanie tsh w normie na najniższej granicy może to nadczynność tarczycy niewiem do endokrynologa idę za miesiąc! Byłam tez u psychiatry stwierdził nerwica i osoba współuzależniona! Odkąd pamiętam moi rodzice pili chcąc im pomóc nie widziałam ze mój mąż ma ten sam problem alkohol (ale to już inna historia) psychiatra kazała przyjść z mężem na następną wizytę postara się z nim porozmawiać bo jak stwierdził co z tego ze mnie będzie leczyć jak mąż dalej mi dokłada przepisała mi Sertomag biorę go od czterech dni i zamiast hydrokzysyny alpragen no i jak chce to szafraceum niewiem jak to dalej będzie i co to jest tak naprawdę piszcie swoje objawy itd bo jakoś czytanie waszych objawów mnie uspokaja i jakoś mi tak lepiej pozdrawiam

Gość Ewelina67

Dodam jeszcze do tego ze przy tych atakach mam strasznie silne parcie na pęcherz ze mało co się nie osiągnie do tego palę papierosy i od małego obgryzam paznokcie!nawet dzisiaj miałam atak pojechałam w odwiedziny do siostry i nagle zrobiło mi się gorąco w klatce piersiowej i głowie tak dziwnie się poczułam jakby mi się słabo zaczynało robić wzięłam pół tabletki alpragenu i tak szybko wszystko ustalo no masakra próbuje złym walczyć tak jak w książce ,,pokonać lęk i fobie,, ale nie potrafię ! Mam nadzieje że ktoś się tu odezwie pozdrawiam nie jest łatwo ale razem zawsze raźniej !

Witaj Ewelino , ja cierpię na nerwicę lękową już drugi rok , miałam robione mnóstwo badań które nic nie wykazały ,ale ja i tak dalej się diagnozuje ponieważ nie wierzę że to nerwica .Biorę lek cital ale on chyba już nie działa , moje życie to koszmar mam takie objawy jak ty i do tego jeszcze lęki , nie wiem co mam robic , dobrze że jest to forum i nie jestem z tym sama , jeśli chcesz to możemy wymienic się doświadczeniamy .Pozdrawiam

Gość Ewelina67

Hej koleżanko ja wiem ze to koszmar tez mam głupie lęki i skąd się biorą to niewiem muszę być twarda bo ciągle z dziećmi jestem a to tak z nienacka przychodzi!też nadal robie badania teraz na tarczyce co będzie niewiem dzisiaj miałam eeg wyniki na następny tydzień ciągle sobie powtarzam ze to moje myśli nic mi się nie stanie (tak jak opisane w książce) ale czasami poprostu się nie da chyba ?Ostatnio jak mnie u zlapalo czułam ze idzie to coś wzięłam alpragen i parę minut jak ręką odjal no a później myślę może to nie to a może to cudny lek sama nie wiem! Napisz Ty coś więcej pozdrawiam i nie dajmy się

Zacznę od tego że jak mnie dopadła nerwica to przestałam chodzic do pracy, mieszkałam wtedy z teściami , teraz mieszkam w Warszawie bo tutaj się pobudowaliśmy i czuję się bardzo samotna ,zero znajomych .Mój mąż jezdzi w delegacje a córeczka do południa jest w przedszkolu a ja jestem taka beznadziejna że nawet nie daję rady jej zawieśc tylko musi przyjeżdzac po nią bus z przedszkola.A odnośnie badań to też miałam robione eeg i coś wyszło zle , byłam u neurologa i powiedział że nie ma co się denerwowac poniewaz rezonans magnetyczny głowy wyszedł dobrze,Ewelina napisz proszę jakie badania robisz na tarczyce i czy też jesteś taka slaba w ciągu dnia, ja na tarczyce miałam robione tsh i ft3 , ft4 i wyszło dobrze

Gość Ewelina67

Ja na tarczyce tez robie dalej tsh ft3 i ft4 ale wyniki będę mieć na następny tydzień u lekarza!słaba byłam na pierwszych atakach tak mnie trzymało 3 dni cały czas spałam a teraz jak miałam te ataki to brałam hydroksyzyne i jakoś dawałam rade chociaż nie zawsze nie spać i normalnie funkcjonować może spróbuj i Ty brać tą hydroksyzyne fakt faktem możesz być śpiąca ale może będzie lepiej łatwiej napewno Cie uspokoi! Ja jeszcze od tygodnia biorę Sertomag co mi psychiatra przepisał ale on niby zadziała po 3 tyg dopiero i żelazo jem bo miałam za niskie

Gość Ewelina67

Wzięłam go ostatnio raz tylko i pół tabletki i pomógł od razu moja psych przepisała mi go w razie w doraźnie w razie ataku bo stwierdził że mniej usypia niż hydroksyzyna! Też bałam się brać tych leków bo się oczytalam o skutkach ubocznych ale moja rodzinna powiedziała żebym nie czytała ulotek no i się przrmoglam i wzięłam ale niewiem czy to zasługa tego alpragenu ale pomógł szybko uspokoić wszystko nie tak jak hydroksyzyna bo ona jak zadziała to mija 30min ale przynajmniej nie uzależnia

Witaj Ewelino , dopiero wróciłam do domku prawie cały dzień spędziłam na załatwianiu spraw urzędowych , dzisiaj wyszło słoneczko więc nerwica trochę odpuściła i musiałam to wykorzystac , sprawdzałam twój lek i ma takie same działanie jak cital . Ja 2 marca jadę do mojej psycholog i może zwiększy mi dawkę a poza tym od kwietnia mam chodzic na terapę grupową zobaczymy co z tego wyjdzie . Napisz jak się czujesz i jaką przyjmujesz dawkę leku , ja pózniej napisze więcej

Gość Ewelina67

Witaj kochana ja biorę jedną tabletkę rano i tyle a czuje się raz lepiej raz gorzej ale da się wytrzymać staram się o tym nie myśleć i wtedy jest ok tzn ogólnie wszystko mnie drażni nawet dzieci i z byle jakiego powodu na nich krzyczę heh nio a po za tym może być byle by się pogoda zmieniła bo u mnie szaro i ponuro pozdrawiam

Witaj Ewelino . nie wiem co mam robic dzisiejszy dzień to masakra od rana czuję się słaba nawet nie pomógł afoban , zastanawiam się czy nie jechac do rodzinnego ale nie mam siły jechac samochodem a poza tym mała mi się rozchorowała i nie poszła do przedszkola.Moje objawy to ból brzucha , okropne osłabienie , nie mogę ustac na nogach , nic jeszcze nie jadłam izaobserwowałam że mam żółty język. Proszę doradz co mam robic

Gość Ewelina67

Kurcze żeby to nie było odwodnienie może jedz do tego rodzinnego pij dużo wody może weź hydroksyzyne kurcze martwię się o ciebie jedz do lekarza będziesz spokojniejsza! Może nerwy dolozyly ze mała jest chora!przynajmniej ja tak mam jak mi któreś zachoruje to mi nie dobrze i nogi mam jak z waty! Nie denerwuj się połóż się odpocznij tylko ten język mnie martwi wiec może lepiej do lekarza jechać lub na pogotowie

Dziękuję za dobre rady bo to zawsze pomaga , nie pojechałam do lekarza bo nie miałam siły , jutro wraca mój mąż to zobaczę co dalej chociaż zajmie się małą bo na więcej to nie mogę liczyc .Mój mąż nie rozumie mojej choroby , twierdzi że mam za dobrze i to z braku zajęcia , dodam ze kiedyś byłam bardzo aktywną osobą a teraz wrakiem.A co do tych wrzodów to miałam rok temu robioną gastroskopie i nic nie wykazało , Napiszę tobie jeszcze że od kiedy zachorowałam dwa lata temu to po roku odstawiłam leki i zaszłam w ciąże ale niestety w 11 tyg okazało się że ciąża jes martwa i trzeba byłą ją usunąc , strasznie to przeżyłam , wytrzymałam jeszcze 3 miesiące bez leków a pózniej nerwica przyszła ze zdwojoną siłą i tak do dzisiaj.

Gość Ewelina67

Mój mąż twierdzi yo samo jeszcze w dodatku dokłada mi bo pije!nie przejmuj się tym !Jutro jak dalej się tak będziesz czuła i ten język...to jedź na pogotowie nie czekaj !Jestem z tobą może Cię to pocieszy ale wiem co czujesz z tą ciąża obumarla miałam tak samo 8 lat temu ale teraz mam dwójke wspaniałych dzieci buziaki odpoczywaj

Witaj Ewelinko ,przepraszam że tak długo nie pisałam ale moja malutka była chora , miała skierowanie do szpitala , teraz już wszystko jest ok tylko u mnie nerwica się pogłebiła i biorę teraz o połowę tabletki cital więcej .Ogólnie byłam w wczoraj u mojej rodzinnej i dała mi skierowanie na usg tarczycy ,badanie kału , gastroskopie , kolonoskopie i zobaczymy co dalej . A co u ciebie Ewelinko ? , napisz jak wyszły tobie badania szczególnie eeg , ja robiłam to badanie jakiś czas temu i wyszła jakaś patologia tak powiedział neurolog ale że nie ma się czym martwic bo rezonans głowy wyszedł dobrze .Pozdrawiam

Gość Ewelina67

Cześć kochana nareszcie jesteś vo malutkiej było? Teraz tyle tych wirusów przez tą pogodę ze masakra !Mi eeg niby wyszło ok wszystko w porządku na końcu pisało coś rejestracja obnizonego poziomu czuwania i mój lekarz nie wie o co chodzi ze większość osób ma tak napisane! Mi tarczyca wyszła ok na usg wyszła jakaś torbielka 3mm tylko obserwować i bądź tu mądrym musze jeszcze tylko powtórzyć mocz bo wyszły mi bakterie i do ginekologa :/ sprawdzić czy tam jest wszystko ok

Gość Ewelina67

Ja skierowanie miałam od neurologa! Chudne dalej i u mnie to aż brzydko wygląda bo jestem szczupła i wysoka no i ważę 52 kg a lekarze ze to z nerwów! Nerwica ja wiem nie wiem może lek działa staram się o tym nie myśleć w tym tygodniu nawet nie miałam kiedy cały czas od lekarza do lekarza i tak w kółko!a co do małej to u mnie parę znajomych tez trafiło do szpitala z dziećmi przeważnie dziewczynki z zapaleniem dróg moczowych no masakra z tymi chorobami