Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica* krążenie??

KaA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 24 lata. Od listopada męczą mnie uderzenia gorąca. Najczęściej wybudząja mnie ze snu tak ze budzę się przerażona. Musze usiąść. Kiedy się kładę mam wrażenie ze zaraz się udusze i wtedy czuje to gorąco. Kiedy siadam jest ok . Rano mimo niskiej temperatury w pokoju jest mi gorąco. Dodatkowo ciągle mi gorąco w twarz i mam ja zaczerwieniona. Ale w resztę ciała mi zimno! Hormony w porządku. Zarówno płciowe jak i tarczycy. Rodzinna dala skierowanie do szpitala. W szpitalu lekarz stwierdził że powinnam zgłosić się do poradni zdrowia psychicznego. Bo to na tle nerwowym. Ale ja zaczęłam się denerwować dopiero przez te objawy. Bo bałam się co to jest. Ciśnienie najczęściej mam jak juz to ok 100/70. Ale nigdy wysokie jakoś specialnie. Aktualnie czekam na kolonoskopie bo do tego dochodzą zatwardzenia lub biegunki. Dostałam leki od gastrologa. To się unormowalo ale pozostałe objawy zostały. Nikt mi nie robił rtg. Jedynie mierzyła ciśnienie. W szpitalu od razu stwierdzili ze to na tle nerwowym. Dodam że zaczęłoto się to po powrocie z gór. Dochodzi szum uszach i Piszczenie w nich :/. Czy to może być problem z sercem? Szczególnie ze czasem kluja mnie tak jakby piersi ale tak głęboko. I czasem boli od strony ręki lewa piers. Babcia i siostra maja stwierdzono arytmię serca. Siostra ma wstawiony w wieku 23 rozrusznik serca. Ale ja raczej kołatania serca nie odczuwam. Jak się już budzę to zaczynam się strasznie bac i wtedy bije strasznie. A jak poloze głowę do poduszki to czuje wzmożonę tętno.

A może za bardzo wsłuchujesz sie w siebie i czyytasz w necie o chorobach, o objawach różnych chorób i sama wywołujesz u siebie te objawy..... Pij nervosol alboneospasminę i. ,melisę.I sprawdź czy ci pomoże.Postaraj się też codziennie o porcje ruchu.Najlepiej godzine szybkiego marszu,albo ćw. na rowerku rehabilitacyjnym albo jazda w plenerze na rowerze albo pływanie lub gry zespołowe.Pływanie zwłaszcza jest wskazane, gdyż rozluźnia wszystkiemięśnie i relaksuje.Może też być gimnastyka albo taniec. Wybierz coś, co ci odpowiada.Zmęczenie fizyczne odwraca uwage od głupich myśli o ew. chorobach.Pozdr.I nie pękaj.

Przed snem wywietrz dobrze pokój, kup nowa kołdrę i poduszke antyalergiczne,stare wyrzuć. Nowa kołdra i poduszka to nieco ponad 100zł.Może przestaw łóżko, by głowa była na północ ,a nogi na południe.Wyrzuć z pokoju dywan,często myj podłogę i kurze wycieraj.Nie śpij przy samej ścianie,ale żeby dookoła łóżka było trochę przestrzeni. To drobne zabiegi,ale moga poprawić samopoczucie.Śpij jak najdalej od komputera, komórki, radia,TV i innych urządzeń typu lodówka, mikrofala itd.

Zgadza się.. dużo myślę o tym. Ale to dopiero od dnia kiedy te objawy się pojawiły. w nocy jak wybudza mnie ten strach biorę ekstraspasmine. Ale nie zawsze pomogą. Czasem mimo to się mecze. Dwa razy wzięłam relanium, po nim nie obudziłam się ale zaraz po przebudzeniu wraz było mi gorąco. Dodatkowo wejście choćby na drugie piętro powoduje u mnie już duże zmęczenie. A osoba gruba nie jestem. Waże 53 kg. Dużo się ruszam. Herbatki dla nerwusow nie pomagają :/. Dodam że nie mam powodów do denerwowania. Nie mam kłopotów. Wręcz mam wiele powodów do radości.. w moim życiu tez ostatnio nie wydarzyło się nic trbumatycznego co sugerował mi lekarz że mogło to wywołać. Dziękuję za cenne rady. Chce się uwolnić od tego