Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Witam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :) mam 21 lat i prawdobodonie A raczej napewno cierpie na nerwice lekową, moim głownym powodem jest strach przed śmiercią i wmawiam sobie różne choroby. Raz miałam atak drętwienie nóg, rąk, uscisk w gardle, bardzo szybkie bicie serca , bole w klatce piersiowej, przyśpieszony oddech, duszności, zabrało mnie pogotowie dostałam hyperwentylscji, w szpitalu zrobili mi badania potrzymali mnie 4 godziny bo stwierdzili ze wszystko jest w porządku, drugi raz gdy miałam silny atak tata zabrał mnie do lekarza tez nic podano mi hydroksyzyne i sie uspokoiłam został mi przepisany syrop hydroksyzinum hasco, nawet pomaga. Kolejny atak miałam wczoraj, ucisk nadbrzuchem biegunka bol w klatce piersiowej, duszności i tak co 2 godziny uczucie leku naczytalam sie jeszcze o zatorze pluc co nasililo moj atak, 4 razy prosilam aby wezwac pogotowie lecz rodzina wiedziala ze to nic nie da,... Uspokoiłam sie dopiero wieczorem gdy narzeczony wrocil z pracy. Moim ataką towarzyszą drgawki cała sie wtedy trzęse. Prosze o pomoc jak sobie radzic, jest to uciążliwe dla mnie jak i zarówno dla mojej rodziny :(

Gość Marta Aoe

Cześć :) Doskonale Cię rozumiem. Też miałam kiedyś nerwicę lękową i przy ataku miałam wrażenie, że zaraz umrę. Trudno wtedy nad sobą zapanować. Na początku trafiłam do *zwykłego* psychiatry i psychologa i przez długi czas brałam psychotropy i chodziłam na terapię, żeby sobie z tym jakoś poradzić. Usłyszałam jednak ostatnio o metodzie, która pozwala w miarę szybki sposób złagodzić ataki. Trudno mi powiedzieć, czy działa, bo na sobie nie mogę tego wypróbować, bo moja choroba jest już wyleczona, ale poznałam kilka osób, które potrafiły sobie pomóc w ten sposób. Poczytaj i wypróbuj EFT, to nic nie kosztuje, a może pomóc. Wiem, że wydaje się na pierwszy rzut oka jakąś ściemą, ale kiedy widzi się efekty to wątpliwości ustępują :)