Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ablacja

77777777

Rekomendowane odpowiedzi

Rozumiem. Ja także na początku jeździłam na prywatne wizyty do prof Walczaka, ale to strata pieniędzy się okazała, bo nikt, nawet w IK Anin nie brał na poważnie tego co mówił prof. Teraz to byłoby ciężko z wizytą u prof Walczaka, bo zmarł pod koniec tamtego roku. Ja również jako pierwsze miałam badanie elektrofizjologiczne, ale nie udało się wywołać częstoskurczu z tego samego powodu co u Ciebie. Z tym, że ja mam częstoskurcze komorowe nieutrwalone z różnych ognisk i w ogóle ciężko jest to i złapać i wywołać. Oprócz ich mam dodatkowe pobudzenia komorowe w ilości przed ablacją 17 tys na dobę. Również polimorficzne. I jak mnie położono na stół i podpięto pod to całe okablowanie to okazało się, że tyle mam tych pobudzeń i takich bardzo różnych, że nie ma co ablować bo nie wiadomo w co celować. Dr Derejko powiedział wtedy, że mnie nie zabluje i już, bo on się tego nie podejmie i ściągnęli mnie ze stołu bez niczego, zostawiając mój przypadek do konsultacji prof Szumowskiego, który to 3 dni później podjął decyzję że coś tam spróbuje mnie poprzypalać, gdyż jakaś tam jedna morfologia dodatkowego pobudzenia bardziej dominuje nad innymi. Na drugi dzień po zabiegu ta morfologia znów się pojawiła w holterze, więc zabieg był dla mnie tylko częściowo skuteczny. Rok po zabiegu śmiało mogę powiedzieć, ze za jakieś 2 lata znów pewnie pójdę na zabieg, bo znowu co raz gorzej się czuję. :)